Gemeente Delft

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Veilig uitgaan in Delft

Op donderdag 14 juni vindt om 11.00 uur in het Stadhuis van Delft de ondertekening plaats van de samenwerkingsovereenkomst Veilig Uitgaan'. Koninklijke Horeca Nederland afdeling Delft, Politie Haaglanden, het Openbaar Ministerie, Brandweer Delft-Rijswijk en de gemeente Delft spreken hiermee uit dat zij met elkaar de veiligheid in Delftse uitgaansgebieden gaan verbeteren.

Sinds enkele jaren is er een sterke roep om de veiligheid in de samenleving te vergroten. Ook Delft hecht veel waarde aan een goed veiligheidsbeleid. De veiligheid in de uitgaansgebieden in Delft heeft structurele aandacht nodig van alle betrokken partijen. Verbetering van de veiligheid in de uitgaansgebieden in Delft kan worden bereikt door datgene wat al gedaan wordt in een samenwerkingsverband te verankeren en hieraan gekoppeld heldere afspraken te maken over taken en verantwoordelijkheden.

Vanuit het Integraal Veiligheidsbeleid met als een van de hoofdthema's 'Veiligheid en vrije tijd' is in Delft in 2004 gestart met de werkgroep 'Veilig Uitgaan'.

Doel van de werkgroep is ervoor te zorgen dat het veilig uitgaan in Delft wordt bevorderd. Naast het actualiseren van de horecanota, het ontwikkelen van de nota 'Veilig Uitgaan' hebben partijen de verplichting zich in te zetten en gestelde resultaten te behalen vastgelegd in een samenwerkings-overeenkomst.