Gemeente Enschede

Een unieke kans op een leerbaan in de techniek, transport&logistiek of ambachten

Vierde Twentse Actiedag Jongeren

Op donderdag 14 juni a.s., van 14.00 uur tot 17.00 uur, vindt in De Saloon op Go Planet te Enschede, de vierde Twentse Actiedag voor jongeren plaats. Het hoofdthema is leerbanen in de techniek, transport&logistiek of ambachten. PvdA-lijsttrekker in Hengelo, Bert Otten, opent de middag door onder begeleiding in een vrachtwagen binnen te komen rijden.

De gemeenten Enschede, Hengelo, Oldenzaal en Almelo, het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), het Regionaal Opleidings Centrum (ROC) van Twente, RPA twente, Taskforce Jeugdwerkloosheid en werkgevers en kenniscentra hebben de handen ineengeslagen om deze vierde regionale actiedag tot een succes te maken.
Mensen van het CWI, deelnemende bedrijven en de gemeenten zijn aanwezig om belangstellenden alles te vertellen over leerbanen in de techniek, transport&logistiek of ambachten. De vrachtwagen waarin Bert Otten komt binnenrijden blijft staan en is uiteraard te bezichtigen. Ook krijgen jongeren informatie en ondersteuning over leerbanen, hulp bij het opstellen van een goed CV en het professioneel voeren van sollicitatiegesprekken.

Wat is een leerbaan?
Met een leerbaan gaat een jonge werknemer drie of vier dagen in de week werken en verdient dus al direct een salaris. De andere dag(en) gaat hij of zij naar school. Dat betekent dubbel voordeel. Ze leren een vak in de praktijk en als het goed gaat, hebben ze na hun opleiding een baan en een diploma.

13 juni 2007