Gehandicapte kinderen dromen met dolfijnen

13.06.2007 / 13:41 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Nsgk

Nsgk

http://www.nsgk.nl

NSGK organiseert in Dolfinarium logeerpartij voor kinderen met handicap

Donderdag 14 juni 2007 krijgen de dolfijnen in het Dolfinarium bijzondere logés. Op uitnodiging van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) blijven deze dag 10 kinderen met een handicap bij de dolfijnen slapen. Dit is voor hen een enorme belevenis. Het Dolfinarium en de NSGK maken het deze nacht éénmalig mogelijk voor kinderen met een handicap om deel te nemen aan het programma Dromen met Dolfijnen.

Terwijl alle daggasten naar huis gaan, blijven de kinderen van Mytylschool De Trappenberg uit Huizen onder begeleiding in het park. Tijdens het programma mogen ze een kijkje nemen achter de schermen en zo de onderwaterwereld van dolfijn Spetter en z'n vriendjes van dichtbij beleven. En wat is er nu leuker dan naast je dolfijnenvriendjes in slaap te vallen? Dat beloven mooie dromen te worden, helemaal als je heerlijk bent voorgelezen en naar bed bent gebracht door Marcel Kuyer en Shrek!

Dromen met dolfijnen
Wanneer : Donderdag 14 juni 2007
Tijdstip: 21.00 - 22.00 uur.
Waar : Het Dolfinarium, Strandboulevard Oost 1 in Harderwijk Programma: Na het volgen van een speurtocht, een bezoek aan de viskeuken, het voeren van de zeehonden en een kijkje binnen DolfijndoMijn, zijn de kinderen om 21.00 uur in de onderwaterruimte aanwezig. Hier komen Marcel Kuyer en Shrek ze voorlezen en welterusten zeggen.

Het dromen met dolfijnen is bedoeld om alvast in de stemming te komen voor de jaarlijkse picknick van de NSGK op 27 juni in het Dolfinarium in Harderwijk. Op die dag worden 250 gezinnen met een gehandicapt kind in het zonnetje gezet. De NSGK organiseert deze spetterende zomerse picknick voor de 3e keer. Dit jaar vindt de picknick plaats op het strand van het Dolfinarium. Het Dolfinarium is erkend als meest rolstoelvriendelijke dierenpark van Nederland en daarom hiervoor een uitgelezen feestlocatie.

Door de ouders voor een dag te ontlasten en de kinderen met een handicap gewoon kind te laten zijn, bezorgt de NSGK deze gezinnen een onvergetelijke en onbezorgde dag. Diverse bekende Nederlanders verlenen hun medewerking en komen gezellig meepicknicken. Zo zullen onder andere volkszanger Grad Damen, zangeres Do, RTL presentatrice Marielle Bastiaansen, SBS presentator Edward van Cuilenborg, de band Party's Cool en Tess (voormalig winnares jeugdsongfestival en vertolker van titelsong uit de serie 'Spetter') op 27 juni aanwezig zijn.

Dolfinarium
Het Dolfinarium in Harderwijk biedt een dagvullend programma met maar liefst 8 verschillende shows. Neem plaats in DolfijndoMijn voor de spetterende dolfijnenshow of bewonder de nieuwe voorstelling van de walrussen op de Walrussenwal. 't Is lachen, gieren, brullen tijdens de zeeleeuwenshow Maffe Matrozen. In het Filmtheater zit je op het puntje van je stoel tijdens de film 'Spetter'! In de onderwaterruimte van de Odiezee sta je oog in oog met dolfijnen en walrussen. Een adembenemende ervaring, want wie kijkt er nou naar wie?

Shrek
Het lieve monster Shrek is in Nederland voor de premiere van de film 'Shrek the Third'. De film draait hier vanaf 21 juni in de originele en de Nederlandstalige versie.

NSGK
De NSGK ontwikkelt en ondersteunt al sinds 1950 initiatieven voor kinderen en jongeren met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke handicap. Net als alle andere kinderen willen zij spelen, naar school en op vakantie gaan. En als ze wat ouder zijn, willen ze uitgaan, op zichzelf wonen en een leuke baan vinden. Dat kan, maar daarvoor zijn extra aanpassingen, begeleiding en zorg nodig. Met een beetje hulp is veel mogelijk. De NSGK helpt door bij te dragen aan de financiering van deze extra hulp. Daarnaast probeert NSGK de beeldvorming rondom kinderen en jongeren met een handicap bij te stellen.

Kijk voor meer informatie over de NSGK op www.nsgk.nl. Meer informatie over het Dolfinarium kunt u vinden op www.dolfinarium.nl.


Noot voor de redactie (