Gemeente Voorschoten

Samenwerkingsovereenkomst voor veilig uitgaan in
Voorstraat
Uitgebracht op: woensdag 13 juni 2007

Gemeente Voorschoten, politie Hollands Midden, bureau Voorschoten en Koninklijk Horeca Nederland gaan meer samenwerken om het uitgaan in de Voorstraat te verbeteren en veilig te maken. Als eerste activiteit ondertekenen de partners een samenwerkingsovereenkomst op donderdag 14 juni 2007 om 11.00 uur in het Wapen van Voorschoten. Het instrument Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan zal worden ingezet, een manier van werken die ook in diverse andere gemeenten met uitgaansgebieden succesvol wordt toegepast.

In de Kwaliteitsmeter wordt onder meer beschreven op welke manier de partijen gaan samenwerken, welke maatregelen men gaat nemen en hoe die worden uitgevoerd. Hierbij valt te denken aan maatregelen op het gebied van toezicht houden, stellen van huisregels door ondernemers, voorzieningen in de openbare ruimte, verlichting, verkeersafhandeling, enz.

Uitgaansgebieden zijn vaak de visitekaartjes van een stad of gemeente. Als daar een prettige sfeer heerst en de veiligheid voor iedereen gegarandeerd kan worden, dan heeft dat een positieve uitwerking. Om dit te kunnen bereiken is in de praktijk gebleken dat het samen doen leidt tot het beste resultaat. Bij de uitwerking van de maatregelen zullen ook andere partijen worden betrokken.


- einde bericht -