Aedes

aedesnet.nl

Persberichten

'Knokken voor de buurt'

13 juni 2007

De leden van Aedes hebben in februari 2007 een stevige ambitie neergelegd in hun Antwoord aan de samenleving. We gaan aan de slag, samen met onze maatschappelijke partners - gemeenten, zorg- en welzijnsinstellingen, jeugdinstellingen en uiteraard ook de landelijke overheid. We gaan knokken voor de buurt en voor buurtbewoners. Tijdens het Aedes congres op 14 juni gaan we hierover met minister Vogelaar in debat.

'We gaan ons activistisch opstellen, concreet en aanvalsgericht. Als het oplossen van woonproblemen, als het werken aan prachtwijken voor morgen vastloopt op regels van gisteren, dat is dat jammer voor de regels. Wat dat betreft sluiten we aan bij het advies van de REA', zegt Willem van Leeuwen, voorzitter van Aedes. De Raad van Economisch Adviseurs (REA) heeft stevige kritiek op de kabinetsplannen in het regeerakkoord. Volgens de REA blijft het kabinet vooralsnog steken in `ouderwets paternalisme'.

De eerste honderd dagen van minister Vogelaar zitten erop. Op donderdag 14 juni 2007 presenteert het kabinet haar plannen. Wij gaan door met ons werk in de wijk. En we rekenen erop dat minister Vogelaar meedoet. Het biedt haar een geweldige kans om voor haar portefeuille de waarnemingen van de REA te weerleggen. De plannen van de minister van WWI hoeven geen `dooddoeners' te zijn, zoals de kabinetsplannen in zijn geheel werden betiteld. Wij bieden het kabinet waarborgen voor resultaat, wij vragen partnerschap en vertrouwen.

Minister Vogelaar neemt deel aan het debat "Knokken voor de buurt" dat morgen plaatsvindt op het Aedes congres. Tijdens dit debat discussiëren bestuurders en politici met elkaar over buurt- en wijkaanpak.