Groot Sziget feest in de Melkweg

13.06.2007 / 17:47 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Booij, klusman en van bruggen

Booij, klusman en van bruggen

Groot Sziget feest in de Melkweg

Donderdag 14 juni organiseren we een groot Szigetfeest in de Melkweg Max met een bijzonder uitgebreid programma.
Met Yonderboi en Neo brengen we het beste dat Boedapest op dit moment te bieden heeft. Alamo Race Track en About, die komend jaar in Boedapest zullen optreden, verzorgen de Nederlandse inbreng. Visueel zal de avond verzorgd worden door VJ Varga, Money Presso en de Nederlandse pinhole fotografe Obscura. De DJ's van Goulash Exotica: Jutasi, Suefo, Spikee, Garfield, Nafta en multi-muzikant Maszkura staan borg voor het tweede gedeelte van de avond met een unieke mix van jazz, funk, hiphop, electro, breakbeat en balkan. Cultureel attaché Jan Kennis zal onder de bezoekers vrijkaarten voor het Szigetfestival en vliegtickets van Sky Europe verloten.

14 juni 2007 , de Melkweg, the Max

Programma

20.00 deur open
20.30 Alamo Race Track
21.45 Yonderboi
23.00 About
23.35 Prijsuitreiking door Jan Kennis
23.45 Neo

00.45 Goulash Exotica & Dosis Obscura

01.30 Goulash Exotica & Hungarian Bootleg

Alamo Race Track
Eén van de meest succesvolle Nederlandse bands van dit moment. Staan in de VS in de top 40 en spelen mainstage op de grote Europese festivals. De laatste CD werd door Plato verkozen tot beste Nederlandse album van 2006. Het nummer Black Cat John Brown wordt momenteel gebruikt in de populaire serie Grey's Anatomy. Yonderboi
In 1999 verraste Lászlo Fogarasi met de briljante CD Shallow and Profound, een balans tussen electronische muziek, jazz en volksmuziek. In 2005 bereikt hij een groter publiek met het album 'A Splendid Isolation' waarvan de single 'Were You Thinking Of Me' een bescheiden hit werd. Op 24 maart dit jaar trad Yonderboi op in de Ridderzaal voor de viering van 50 jaar Europese Unie. Voor het concert in de Melkweg op 14 juni is hij weer verenigd Balázs Zságer, met wie hij ook op het eerste album werkte. About
Beats en melody, The Beach Boys meets Aphex Twin. About is een éénmansformatie (Rutger Hoedemaekers) maar voor de sprankelende live-act werkt hij samen met zangeres/gitarist Marg van Eenbergen. Neo
De populairste Hongaarse band van dit moment brak door met het aanstekelijke 'Everybody Come On' dat uitgroeide tot de Sziget-tune van 2004. Hun soundtrack voor de film 'Control' won internationaal 14 prijzen. De nieuwe CD moet voor een internationale doorbraak zorgen en komt bij Warner uit in 7 Europese landen. Goulash Exotica
Goulash Exotica is een fresh'n'funny fusion van 3 Hongaarse djs (Jutasi, Nafta, Suefo) en een muzikant (Maszkura) op o.a. accordeon, toetsen, diddly en jews-harp. Samen met DJ Garfield en Dj Spikee brengen ze een unieke freestyle mix van jazz-funk-hip-hop-electro-break met een balkan twist. Goulash Exotica speelden eerder in Miami, London, Berlin, Beograd, en Milano. In Boedapest zorgt deze DJ-set iedere zaterdag voor volle zalen.
Hungarian Bootleg
Het kunstenaarscollectief Monkey Presso van de beroemde Cinetrip party's behoort tot de top van de Hongaarse VJ-scene en komt met de première van Hungarian Bootleg, een videotrip door de geschiedenis van de Hongaarse film.
Dosis Obscura
De Nederlandse pinhole fotografe Bethany, zal tijdens Goulash Exotica een uur lang een zeer bijzondere combinatie van techniek en vingerwerk een VJ-show weggeven met eigengemaakte maquettes, animaties en pinholefilms.
Fokke en Sukke
Fokke en Sukke gaan komend jaar op tournee door Hongarije. Jean-Marc van Tol signeert en presenteert de eerste uitgave van de Hongaarse Fokke en Sukke.

Informatie: Elroy Thümmler/ 06-14775771/ Magyaren Promotion info@boedapest.net/ www.boedapest.net

Budapest Wunderground 2007 wordt mede mogelijk gemaakt door: SkyEurope Airlines, het Hongaars Verkeersbureau, BKB Campagneburo, Szigetfestival Nederland en Magyaren Promotion.