Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Persbericht 13 juni 2007

Lancering website biotechnologie

Op donderdag 14 juni 2007 zal het Virtueel Kenniscentrum Biotechnologie worden geopend. Daarbij zal de site ditisbiotechnologie.nl worden gelanceerd. Dit is een gezamenlijk initiatief van de ministeries van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Economische Zaken, en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Een medewerker van uw redactie is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Achtergrond
Onderzoek door de stichting Consument en Biotechnologie heeft aangetoond dat de burger behoefte heeft aan meer informatie over biotechnologie. Veel informatie over biotechnologie is al te vinden op internet. Maar deze informatie is sterk versnipperd en niet alle terreinen van de biotechnologie worden gedekt. In het Virtueel Kenniscentrum Biotechnologie is het al beschikbare informatieaanbod van onafhankelijke instellingen en maatschappelijke organisaties als de publiekswebsite van het Centre for Society and Genomics, de websites van het Nederlands Centrum voor Wetenschap en Technologie (Kennislink en NEMO), Naturalis, het Erfocentrum en het Voedingscentrum gebundeld. Daarmee is deinformatie toegankelijker voor het publiek.

Tijdstip : 14 juni 2007, 16.00-17.00 uur
Locatie: Ministerie van VROM, dependance Oranjehout, zaal 2, Oranjebuitensingel 6, Den Haag Noot voor de pers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: persvoorlichting ministerie van VROM, Paula de Jonge, tel. 070 - 339 03 97 of Jan-Jaap Eikelboom, tel. 070 - 339 35 95. ( bron: http://www.vrom.nl//pagina.html?id=31869 )