Dienstenbond CNV

Nieuws

14 juni 2007

Belofte werkzekerheid voor personeel Achmea en Agis maakt schuld!

CNV Dienstenbond bij bekendmaking fusie Achmea en Agis:

CNV Dienstenbond houdt Achmea en Agis aan hun toezegging in de berichtgeving van vandaag dat de aangekondigde fusie geen invloed heeft op de werkgelegenheid. Belofte maakt schuld! zo reageert Ike Wiersinga, bestuurder voor CNV Dienstenbond bij Achmea. Wij accepteren dan ook geen gedwongen ontslagen op geen enkel moment in het verdere traject. Daarnaast pleit CNV Dienstenbond er voor om snel duidelijkheid te scheppen over de consequenties van de plannen. Bestuurder Wiersinga: Het schrikbeeld voor het personeel is ellenlange onduidelijkheid. Zo was er rond de fusieplannen van Delta Lloyd, Agis en Menzis veel te lang grote onzekerheid. Ik zou daarom nu zeggen: houdt de verlovingstijd zo kort mogelijk en maak de trouwplannen en de huwelijkse voorwaarden maar snel bekend!"

Bernard-Jan de Groot, CNVonderhandelaar op het dossier Agis wijst op een ander belangrijk gespreksonderwerp bij de fusie.Er moet een harmonisatie plaatsvinden met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden. Laat het duidelijk zijn: wat ons betreft gaat niemand er op achteruit. Dit moet keurig geregeld worden,waarbij de beste regeling voor iedereen kan gelden.

CNV Dienstenbond gaat zo snel mogelijk overleggen met de fusiepartners. Werkzekerheid, snel 'klare wijn schenken' en een goede harmonisatie zijn daarbij de inzet.