Straks alleen maar BredeScholen in regio Waterland

donderdag 14 juni 2007

Voor 2012 zijn álle openbare basisscholen in Edam, Beemster, Zeevang, Waterland, Landsmeer, Oostzaan en Wormerland een BredeSchool.

Deze BredeScholen krijgen niet elk een multifunctioneel gebouw, maar wel een netwerk met naast onderwijs ook aanbod in kinderopvang, sport, muziekles en club- en buurthuiswerk.

Kees Swart, directeur onderwijs van de Stichting Primair Openbaar Onderwijs in de Regio Waterland en Oostzaan (SPOOR), zegt in Dagblad Waterland dat het aangeboden dagarrangement is te beschouwen als een totaalpakket. Hij vindt het een ideale oplossing voor werkende ouders en voor kinderen die zoveel van de opvang gebruik maken dat ze daarbuiten geen tijd meer hebben om naar een sportclub te gaan of muziekles te volgen. Het bestuur van het openbaar onderwijs wijst op de maatschappelijke opdracht die scholen hebben. Inmiddels is een samenwerkingsverband aangegaan met de Stichting Kinderopvang Noord-Holland voor het verzorgen van voor-, tussen- en naschoolse opvang met ingang van 1 augustus.