Politie Haaglanden

Persberichten 14 juni

Haaglanden, 14-06-2007

Dief met schone tanden
Den Haag - Een medewerkster van een supermarkt aan de Fahrenheitstraat zag woensdagmiddag 13 juni om 15.00 uur hoe twee mannen een treetje tandpasta in een tas stopten. De man met de tas liep weg en zijn kompaan liep de supermarkt weer binnen. De vrouw belde haar collega's in de winkel, waarna de man, een 22-jarige Portugees, kon worden aangehouden.Tegenover politieagenten bekende hij de diefstal van de tandpasta en vertelde hij ook nog dat hij illegaal in Nederland verbleef. Uit de supermarkt waren enkele treetjes met tandpasta gestolen met een totale waarde van 500,-. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte.

Meisje (6) aangereden, verdachte rijdt door
Den Haag - Een 6-jarig meisje uit Den Haag is woensdagochtend 13 juni om 11.30 uur gewond geraakt toen zij op haar fiets werd aangereden. Het meisje fietste samen met haar vader op het fietspad van de Duivelandsestraat, toen zij werden ingehaald door een groene tractor. Het meisje werd door een van de twee haken achterop de tractor geraakt en viel op haar rug op de grond. De bestuurder van de tractor lachte het meisje en haar vader uit en reed vervolgens door. Het meisje is met pijn in haar rug naar de dokter gegaan. De politie is op zoek naar deze tractor en zijn bestuurder. Het gaat om een groene tractor met twee grote haken en op de achterzijde het woord 'GINO'. Weet u waar deze tractor staat of kent u de eigenaar, bel dan met de politie (0900)8844. Liever anoniem, bel dan met (0800)7000.

Invalidenparkeerkaartdieven aangehouden
Den Haag - Parkeercontroleurs van de gemeente troffen 13 juni om 16.30 uur op de Viljoenstraat een auto aan met daarin een gestolen invalidenparkeerkaart. De eigenaar van de auto, een 20-jarige man uit Den Haag, verklaarde dat de parkeerkaart achtergebleven was in de garage en dat hij de kaart soms gebruikte. Ook op een parkeerterrein van de Elandstraat trof een politieagent een gestolen invalidenparkeerkaart aan achter de voorruit van een auto. Op de kaart waren de naam en foto veranderd. De eigenaar van deze auto, een 34-jarige man uit Den Haag, verklaarde de kaart te hebben gekregen op straat. Beide mannen gingen met een proces-verbaal op zak naar huis.

Zakkenrolster op heterdaad betrapt
Den Haag De politie heeft op woensdag 13 juni omstreeks 16.30 uur een 28-jarige Bulgaarse vrouw aangehouden nadat zij op heterdaad betrapt was op het stelen van een portemonnee uit de tas van een klant. Nadat de zakkenrolster gesnapt was, zette ze het op een lopen. Een getuige wist haar tegen te houden en droeg haar over aan de gealarmeerde politie. De vrouw is in verzekering gesteld.

Autos vernield
Den Haag Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag 12 juni op woensdag 13 juni op en in de omgeving van de Veenendaalkade en de Soestdijksekade diverse autos bekrast. Van twee autos werden de banden lek gestoken. De politie verzoekt mensen die iets gezien hebben van deze vernielingen te bellen met telefoonnummer 0900-8844. Gedupeerden die nog geen aangifte hebben gedaan worden verzocht dit alsnog te doen. Dit kan bij een politiebureau of digitaal via www.politie.nl/haaglanden.

Door de ruit
Den Haag -Surveillerende agenten zagen woensdag 13 juni om 20.50 uur een man een steen gooien naar de ramen van een woning op de Hoefkade. Zij hielden direct de 22-jarige Hagenaar aan. Ook een geparkeerde auto had schade en bewoners van een naast gelegen woning kwamen even later op het bureau melden dat hun voordeur ook door de verdachte vernield was. De recherche onderzoekt de zaak.

24 keer gesignaleerd
Den Haag Snel rijden kwam een 38-jarige Haagse automobilist duur te staan. Agenten gaven de man op donderdag 14 juni omstreeks 01.20 uur op de Sinjeur Semeynsweg een stopteken omdat hij wel erg snel voorbij kwam rijden. Toen de agenten hem wilden aanspreken, rende hij weg. Even later werd de verdachte in de bosschage aangehouden. Bij ademanalyse blies de Hagenaar 665 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Als slagroom op de pudding bleek dat de man nog 24 keer gesignaleerd stond voor een bedrag van meer dan 3000,- .

Gewonde door dronken bestuurder
Den Haag - Een 54-jarige vrouw uit Den Haag is op donderdagochtend 14 juni om 05.15 uur op de Stevinstraat aangereden door een auto. De bestuurder daarvan was doorgereden, maar alerte politieagenten vonden zijn kentekenplaat op de kruising en konden de 28-jarige Haagse verdachte snel aanhouden in zijn woning. Op het politiebureau onderging hij een alcoholtest en blies hij maar liefst 670 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Het slachtoffer is met een vermoedelijke been- of heupbreuk vervoerd naar het ziekenhuis.

Snel, sneller, bon
Den Haag - Van de 432 bestuurders die op 13 juni tussen 13.30 en 16.30 uur op de Bezuidenhoutseweg werden gecontroleerd op snelheid, kregen er 83 een proces-verbaal. Zij overschreden de maximaal toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 76 kilometer.

Verdachten scooterdiefstal aangehouden
Rijswijk - De politie hield woensdag 13 juni om 16.25 uur twee jongens (12 en 14 jaar) aan op verdenking van diefstal van een scooter. De jongeren reden over de Admiraal Helfrichsingel en gingen er vandoor toen de politie hen zag rijden. Na een korte achtervolging konden beiden worden aangehouden. De bromfiets was gestolen.

Dure stenen
Westland/Wateringen - Een 40-jarige automobilist uit Den Haag belandde woensdag 13 juni om 11.30 uur met zijn auto in het water langs de Wippolderlaan. De man had bij een bouwbedrijf 600 straatklinkers gekocht en vervoerde die in een aanhangwagen. De aanhangwagen had de man gehuurd bij het bouwbedrijf. Mogelijk door ondeskundig gebruik en bevestiging van de aanhangwagen schoot de wagen los van de auto en belandde het geheel in de sloot. De vrouw (35) en een klein kind van de man kwamen met de schrik vrij.

Veel mis na brommercontroles
Westland/Naaldwijk - Politieagenten achterhaalden woensdag 13 juni om 15.00 uur een 16-jarige jongen uit De Lier. De jongen reed over de Kruisweg en nadat hij aan een controle was onderworpen bleek dat op de bromfiets een snelheidsbegrenzer was aangebracht die eenvoudig in- en uitgeschakeld kon worden. Op de rollerbank bleek dat de bromfiets circa 90 km/u haalde. De jongen kreeg een fikse bekeuring. Een 18-jarige Hagenaar werd ook met zijn bromfiets gesnapt. De man reed over de Galgeweg en viel op door zijn agressieve rijgedrag. Zijn bromfiets haalde bijna 100 km/u. Ook hij kreeg een bekeuring.

Vijf keer in de fout
Westland/Wateringen - Een 47-jarige automobilist uit het Westland maakte het donderdagochtend 14 juni om 02.00 uur wel heel erg bond. Politieagenten zagen de man rijden over de Wippolderlaan. Nadat zij hem hadden staande gehouden bleek dat hij te veel had gedronken. De man blies 390 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Dit was nog niet alles. IAan het bureau bleek dat de man een valse naam had opgegeven, de auto onverzekerd was en dat het rijbewijs van de man al eerder ongeldig was verklaard. Tot overmaat van ramp werd de man korte tijd later weer aangehouden toen hij voor de tweede keer ging rijden. De auto werd in beslag genomen.

Snee in vinger verraadt inbreker
Delft - Een getuige meldde woensdag 13 juni om 22.00 uur dat hij had gezien dat er werd ingebroken in een school aan de Poptahof Noord. Hij zag vervolgens dat een jongen vanaf de school wegliep. Politieagenten die een onderzoek instelden, zagen dat een ruit was verbroken en dat er bloed op de glasscherven aanwezig was. De agenten reden hierna naar de EHBO van het ziekenhuis en daar zat een jongen (15 jaar) met een snee in zijn vinger te wachten op eerste hulp. De jongen voldeed aan het signalement waarna hij werd aangehouden.

Camerabeelden snappen fietsendieven
Delft - Dankzij cameratoezicht wist de politie vier jongeren (17-19) uit Delft aan te houden. De jongeren trachtten vanaf de Coenderstraat een fiets weg te nemen maar werden door het spiedende oog van de camera gesnapt. Als verklaring gaf een van de jongens op dat zijn fiets gestolen was en hij toch een andere nodig had.

Man tracht paspoort te vervalsen
Delft - Een 21-jarige Delftenaar trachtte woensdag 13 juni om 12.00 uur bij het gemeenteloket aan de Phoenixstraat een paspoort te vervalsen. De man meldde zich aan de balie en vroeg een nieuw paspoort aan. Hij overhandigde daarbij echter een foto die niet van hem was. De baliemedewerkster vertrouwde de zaak niet en belde de politie. Als snel bleek dat de man probeerde de boel te flessen door een foto van een kennis te gebruiken. Hij werd aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de man op de foto.

Achtervolging op motorfiets
Delft - De politie hield een woensdag 13 juni om 22.00 uur op de Van Foreestweg een 19-jarige Hagenaar aan. De man reed op een scooter die zeer hard (90 km/u) door het centrum van Delft reed. Na een korte achtervolging kon de man worden aangehouden. De scooter was niet verzekerd, had geen kenteken en was opgevoerd. De man krijgt een fikse bekeuring en de scooter is in beslag genomen.