Gemeente Geldermalsen

Ontwikkeling onderwijs bij Rietpol

14 juni 2007 - Het college van Geldermalsen staat positief tegenover de ontwikkeling van een (neven)vestiging voor onderwijs bij de Rietpol in Geldermalsen. De Rietpol is een orthopedagogisch kinderdagcentrum van de Zorggroep s Heeren loo. De zorggroep en ZMLK school De Kom uit Druten zijn de initiatief nemers. De (neven)vestiging moet onderwijs bieden aan circa 12 tot 15 kinderen die nu ook gebruik maken van het kinderdagcentrum De Rietpol. Vanwege de te grote belasting van de reis naar Druten blijft een aantal kinderen in De Rietpol verstoken van onderwijs. Een (neven)vestiging kan deze leerlingen de gewenste onderwijsmogelijkheden bieden.

De principe uitspraak van het college past in de onderwijsuitgangspunten waarin verbreding van de onderwijsmogelijkheden in Geldermalsen als een van de aandachtspunten staat vermeld. Het voornemen kan nu verder onderzocht en uitgewerkt worden door Zorggroep s Heeren Loo en De Kom.

De s Heeren Loo Zorggroep biedt hoogwaardige ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking: aan kinderen, jongeren en volwassenen, aan mensen met lichte en mensen met ernstige beperkingen.

.