AutoRai

Nieuwe verfijningen voor Jaguar X-TYPE

(6/14/2007)
Tijdens de Motorexpo in Londen heeft Jaguar de herziene X-TYPE Saloon en X-TYPE Estate voor modeljaar 2008 gepresenteerd. De X-TYPE is verder verfijnd en biedt meer toegevoegde waarde dankzij een nog uitgebreidere standaarduitrusting en een aantal subtiele wijzigingen aan in- en exterieur.

De Jaguar X-TYPE combineert krachtige prestaties, sportieve rijeigenschappen en innovatieve technologie met luxe, vakmanschap en verfijning. De X-TYPE wordt gebouwd in de veelvuldig bekroonde en ultramoderne Halewood productiefaciliteit in Liverpool. Met ingang van het nieuwe modeljaar omvat het modelprogramma twee uitvoeringen: de X-TYPE en X-TYPE Executive. Nieuw voor Nederland is het Sport Package, dat het sportieve karakter van het model extra benadrukt.

De X-TYPE voor modeljaar 2008 draagt het nieuwe gezicht van Jaguar en is onder meer herkenbaar aan de honingraatgrille in chroom. Vanaf september zijn twee nieuwe kleuren beschikbaar: Porcelain White, dat de plaats inneemt van White Onyx, en de volledig nieuwe kleur Blue Prism. Het motoraanbod blijft ongewijzigd. Klanten kunnen kiezen voor een 2.0 en 2.2 liter dieselmotor en een 2.5 en 3.0 liter V6-benzinemotor. De modellen met benzinemotor zijn standaard voorzien van Jaguar Traction4 permanente vierwielaandrijving.

X-TYPE: indrukwekkende standaard
Wie zich aangetrokken voelt tot de X-TYPE, wordt voortaan verwend met een nog completere standaarduitrusting, die is uitgebreid met fraaie 16 inch Antares lichtmetalen velgen, Cruise Control, stuurwiel Classic in leder met bediening voor audio en Cruise Control, boordcomputer met Message Center, stoelen sport bekleed met velours en leder (viervoudig elektrisch verstelbaar), verschuifbare armsteun vóór met opbergruimte, asymmetrisch 70/30 neerklapbare achterbank met middenarmsteun, twee bekerhouders en derde hoofdsteun, en het Auto Clear View Package dat bestaat uit een regensensor, automatisch dimmende binnenspiegel en automatisch inschakelende koplampen. De consumentenwaarde van deze toevoegingen aan de standaarduitrusting bedraagt 3.180 euro.

X-TYPE Executive: meer luxe
Meer luxe is ook van toepassing op de bijzonder complete X-TYPE Executive. De specificaties omvatten voortaan ook 17 inch Bermuda lichtmetalen velgen, Bluetooth-telefoonsysteemvoorziening, Park Distance Control achter en tienvoudig elektrisch verstelbare stoelen met drie geheugenposities voor bestuurdersstoel en buitenspiegels. Samen vertegenwoordigen deze opties een consumentenwaarde van 4.080 euro.

Sport Package: subtiel sportief
Uitstekende rijeigenschappen zijn onlosmakelijk verbonden met iedere Jaguar. Het nieuwe Sport Package accentueert het sportieve karakter van de X-TYPE en omvat een grilleomlijsting en bumpersierlijsten in carrosseriekleur, trim rond portierruiten in zwart, een achterspoiler in carrosseriekleur en vering Sport. Het interieur is verrijkt met stoelen sport bekleed met embossed leder of leder/alcantara (tienvoudig elektrisch verstelbaar en inclusief stoelverwarming), stuurwiel
in embossed leder, dashboardafwerking in Carbon Fibre of Piano Black houtfineer, bovenzijde dashboard uitgevoerd in Warm Charcoal en tapijt âflintâ.

Prijzen
De Jaguar X-TYPE voor modeljaar 2008 is leverbaar vanaf juli 2007. In ruil voor een geringe prijsverhoging biedt het nieuwe modeljaar nog meer toegevoegde waarde.

X-TYPE 2.0D: 39.800 euro
X-TYPE 2.2D: 42.200 euro
X-TYPE 2.5 V6: 45.600 euro
X-TYPE 3.0 V6: 54.800 euro

De meerprijs voor de X-TYPE Estate bedraagt 2.800 euro.