Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 juni 2007

Bestuurder onwel en ramt geparkeerde caravan en auto's

Enschede

Een 73-jarige automobilist uit Losser is woensdagavond 13 juni vermoedelijk rijdend achter het stuur van zijn auto onwel geworden. Er ontstond een aanrijding waarbij hij een geparkeerde caravan en twee personenauto's ramde.

Woensdagavond 13 juni werd om ongeveer 22.50 uur een ernstige aanrijding gemeld op de Hogelandsingel in Enschede op het weggedeelte tussen de Brinkstraat en de Makassarstraat. Ter plaatse werd een behoorlijke ravage aangetroffen. Een personenauto was tegen drie geparkeerde voertuigen, een caravan en twee auto's, gereden. Buurtbewoners waren reeds begonnen met de reanimatie van de bestuurder van de auto, een 73-jarige inwoner van Losser. Deze reanimatie werd direct daarop overgenomen door het personeel van een ambulance die snel ter plaatse was. Met onbekend letsel werd de 73-jarige meegenomen naar het ziekenhuis.

Uit een eerste ingesteld onderzoek kwam vast te staan dat de 73-jarige, rijdend over de Hogelandsingel in de richting van de Gronausestraat, vermoedelijk onwel is geworden. Hierdoor is hij in aanrijding gekomen met de geparkeerd staande caravan en de geparkeerde personenauto's, alledrie eigendom van bewoners van de Hogelandsingel.

Uit het eerste onderzoek bleek namelijk dat de 73-jarige hartpatiënt is en een getuige verklaarde dat zij even daarvoor was ingehaald op haar fiets door een hevig slingerende auto en dat dit de auto was die de aanrijding had veroorzaakt. (07-077659)

Behoorlijk onder invloed en rijbewijs was al ongeldig

Enschede

Een 36-jarige Enschedeer werd woensdagavond betrapt terwijl hij in zijn auto reed en het bekend was dat zijn rijbewijs ongeldig is verklaard. Bovendien had hij veel te diep in het bekende glaasje gekeken.

Woensdagavond 13 juni werd door surveillerende politiemensen om ongeveer 20.15 uur een 36-jarige Enschedeer rijdend in een auto gesignaleerd. De politiemensen wisten dat het rijbewijs van deze persoon ongeldig was verklaard. Ze keerden de politieauto en reden achter de man aan die ondertussen aan de Boekweitstraat in Enschede geparkeerd stond. Bij het aanspreken bleek de 36-jarige behoorlijk aan bachus te hebben geofferd. Hiervoor werd hij aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 2.28 promille uit. Het rijbewijs kon dus niet meer worden ingevorderd omdat dat reeds ongeldig was verklaard en al eerder was ingenomen. De nodige processen-verbaal zullen worden opgemaakt. (07-077614)

Nog 32 dagen te goed en rijbewijs ongeldig verklaard

Enschede

Een 24-jarige Enschedeer werd rijdend op de weg aangetroffen terwijl zijn rijbewijs ongeldig was. Bovendien bleek bij controle dat hij nog 32 dagen gevangenisstraf uit moest zitten.

Op de Zuid-Esmarkerrondweg in Enschede werd woensdagmiddag 13 juni om ongeveer 15.45 uur een 24-jarige Enschedese automobilist gecontroleerd. Bij navraag bleek dat deze bestuurder nog een aantal vonnissen had openstaan met een totaal van 32 dagen gevangenisstraf. Hiervoor is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Bovendien bleek dat zijn rijbewijs, wat hij nog in zijn bezit had, sinds 13 maart 2007 ongeldig was verklaard. Ook de auto waarin hij reed was niet apk gekeurd en de nodige processen-verbaal worden opgemaakt. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Voor het uitzitten van de gevangenisstraf is hij overgebracht naar een huis van bewaring. (07-077549)

Stadswacht geslagen en politieagente bespuugd

Enschede

Een 30-jarige Enschedeer is woensdagmiddag aangehouden omdat hij een medewerker van de Stadswacht had geslagen en een politieagente in haar gezicht had gespuugd.

Surveillerende politiemensen zagen woensdagmiddag 13 juni om ongeveer 14.20 uur dat twee medewerkers van de Stadswacht in discussie waren met een derde persoon. Bij navraag werd verteld dat deze derde persoon, een 30-jarige Enschedeer, even daarvoor een van de Stadswachten had geslagen en hiervan wilde deze aangifte doen. De man had op de Molenstraat gelegen waarop hem gevraagd was op te staan. Hij was toen erg vervelend geworden en had van zich af geslagen. Hierop werd de 30-jarige aangehouden die zich hevig verzette en daarbij o.a. een politieagente in haar gezicht spuugde en trappende bewegingen maakte. Met de nodige moeite kon hij worden overgebracht naar het bureau waar hij in eerste instantie ter ontnuchtering is opgesloten. In de loop van donderdagmorgen de 14e juni is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-077411)

Ontevreden klant bedreigd medewerkers zorginstelling

Almelo

Een 43-jarige Almeloer is woensdagmiddag aangehouden nadat hij enkele medewerkers van een zorginstelling had bedreigd omdat hij volgens hem te lang moest wachten.

Woensdagmiddag 13 juni werd om ongeveer 16.20 uur gemeld dat er moeilijkheden waren in het pand van een zorginstelling aan de Wierdensestraat in Almelo. Ter plaatse bleek dat een klant, een 43-jarige Almeloer, ontevreden was omdat hij zolang moest wachten voor hij geholpen kon worden. Een van de medewerkers werd door hem bedreigd waarop hij naar buiten moest. Bij het naar buiten begeleiden bedreigde hij opnieuw een drietal medewerkers van de instelling en gooide met stoelen. De medewerkers hebben ondertussen aangifte gedaan en de 43-jarige werd ter plaatse aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau waar hij in eerste instantie ter ontnuchtering is opgesloten. In verband met zijn veelplegerschap is de man in de loop van donderdagmorgen voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-077542)

Bromfietser steekt zonder uit te kijken de weg over

Oldenzaal

Een 27-jarige bromfietser uit Hengelo stak vermoedelijk zonder verder uit te kijken de Operalaan in Oldenzaal over en kwam daarbij in aanrijding met een personenauto.

Doordat hij vermoedelijk niet goed heeft uit gekeken, kwam een 27-jarige Hengelose bromfietser woensdagmiddag 13 juni om ongeveer 17.10 uur op de Operalaan in Oldenzaal in aanrijding met een 20-jarige automobilist uit Enschede. De bromfietser wilde vanaf het fietspad van de Operalaan deze weg oversteken, maar zag daarbij de automobilist over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. Met onbekend letsel werd de 27-jarige door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. (07-077580)

Automobiliste heeft black-out en rijdt tegen boom

De Lutte

Vermoedelijk omdat ze een black-out heeft gehad, reed een 36-jarige automobiliste uit De Lutte, woensdagavond in een bocht op de Losserstraat in haar woonplaats, in een bocht rechtdoor.

Om ongeveer 23.20 uur werd woensdagavond gemeld dat er een auto tegen de boom was gereden op de Losserstraat in De Lutte. De 36-jarige bestuurster uit De Lutte was aan komen rijden uit de richting van de Puttenpostweg. In een bocht is ze rechtdoor gereden en kwam tegen twee bomen tot stilstand. Het vermoeden bestaat dat zij een black-out heeft gehad en daardoor rechtdoor is gegaan. Met onbekend letsel is zij met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Haar auto was dusdanig beschadigd dat deze werd afgesleept. (07-077686)

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --