KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

14-6-2007

Gevaarlijke situaties dreigen bij brug Zijlroede (Lemmer)

De provincie Fryslân heeft laten weten dat het probleem, rond het kruispunt de Rondweg om Lemmer met de Zijlroede, niet voor 2015 zal worden opgelost. Om doorstroom van het wegverkeer te bevorderen wil de provincie de brugbediening aanpassen aan de verkeersintensiteit op de weg. Het regioteam van het Watersportverbond in Fryslân vindt dit een zorgelijke situatie.

Het is dan te verwachten dat de brug over de Zijlroede waarschijnlijk ook buiten de overeenkomstige sluitingstijden (12.00 13.00 en 16.15 17.15) dicht zal zijn. Maar dat aan weerszijden van de brug geen afmeergelegenheid wordt geboden, is voor het Watersportverbond onacceptabel. Het ontbreken daarvan zal leiden tot ongewenste en onveilige situaties.

Het Watersportverbond District Noord vindt het aanleggen van adequate afmeervoorziening ,voor wachtende schepen, dan ook van essentieel belang in geval dat de provincie inderdaad de brugbediening gaat aanpassen. Het District Noord heeft bij de provincie om dringende aandacht gevraagd.