Gemeente Zijpe


2007-06-06 Inspectie en reiniging riolering Callantsoog in de maanden juni en juli 2007

De firma Sita Riool Services zal in de maanden juni en juli het riool reinigen en inspecteren in Callantsoog. Dit onderhoudswerk gebeurt gemiddeld eens in de tien jaar. Het waarborgt een goede afvoer van het rioolwater.

Omdat er bij het reinigen van het riool water onder druk door de rioolbuis wordt gespoten, kan het in een enkel geval voorkomen dat het rioleringswater door het "waterslot" breekt en met kracht in uw toiletpot stroomt met alle gevolgen van dien.

Als u de reinigingswagens van de firma Sita bij u in de buurt ziet, adviseren wij u er voor te zorgen dat het deksel van uw toilet wordt afgesloten en dat er een emmer water wordt op gezet. U kunt eventueel ook een plastic vuilniszak om de toiletpot binden.

In sommige gevallen kan de reiniging van het hoofdriool stankoverlast in huis veroorzaken, dit wordt veroorzaakt door het leegtrekken van de "watersloten". Dit is te verhelpen door na de reiniging eenvoudig het toilet door te spoelen, en de kranen van wastafels, douche of bad even te laten lopen.

Een briefje waarop aangegeven staat wanneer de reinigingswerkzaamheden in uw straat zullen plaats vinden zal daags voorafgaand aan de werkzaamheden in uw brievenbus vallen. Wij bieden onze verontschuldigingen aan voor eventuele overlast.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de heer H. Veeman van de afdeling Openbare Werken, tel.nr. 0224-574145 of met de uitvoerder van Sita Riool Services, A. Meelhuysen, tel.nr. 06-53718754.