Gemeente Echt-Susteren


vragen

Oproep kandidaten voor de Stichting Dorpsraad Susteren

Begin oktober 2006 is een initiatiefgroep voor het oprichten van een Dorpsraad in de kern Susteren van start gegaan. Het ligt in de bedoeling vanuit deze groep een breder platform, de Dorpsraad, te vormen, die als gesprekspartner van de diverse overheden meedenkt en adviseert over plannen voor aanpassingen c.q. verbeteringen voor de kern Susteren.

Het is daarom heel belangrijk om een Dorpsraad in het leven te roepen, die een directe afspiegeling vormt van de inwoners van de kern Susteren, ongeacht achtergrond, geslacht, rang of stand, werkzaam of anderszins actief. Belangrijk is ook dat bij deelname aan de Dorpsraad het persoonlijke belang ondergeschikt gemaakt wordt aan het belang van alle bewoners van de kern Susteren. Een zo breed mogelijke deelname creëert het nodige draagvlak voor de Dorpsraad.

De initiatiefgroep is daarom, gezamenlijk met de Stichting Welzijnswerk Echt-Susteren (SWE), op zoek naar geschikte kandidaten voor deelname aan de op te richten Dorpsraad.

Van kandidaten wordt verwacht:


- dat zij beschikken over de nodige deskundigheid of, vanuit persoonlijke interesse, belangstelling hebben op het gebied van:


- wonen, verkeer, natuur en milieu


- jeugdwerk en scholen


- buurt- en opbouwwerk


- sport, spel, en welzijn


- voorzieningen zoals bibliotheek, winkels verenigingsaccommodaties, gezondheidszorg


- ouderenbeleid


- openbare orde en veiligheid, recht


- dat zij een concrete bijdrage willen leveren aan het werk van de dorpsraad


- dat zij bereid zijn voldoende tijd voor dit werk vrij te willen maken


- dat zij bereid zijn dit werk op vrijwillige basis te vervullen, zonder financiële tegenprestatie


- dat zij over hun eigen belang en die van andere groeperingen heen kunnen kijken


- dat zij geen functie vervullen binnen het college van burgemeester en wethouders, de gemeenteraad of anderszins politiek actief zijn.

Op grond van het bovenstaande wordt een aantal personen gevraagd zitting te nemen in de Dorpsraad. Bij de keuze wordt onder andere gekeken naar een zo breed mogelijke geografische spreiding van kandidaten binnen de kern Susteren.

Voor meer informatie kunt u desgewenst contact opnemen met de woordvoerder van de initiatiefgroep, Martin Bloemendaal, telefoonnummer: 046-4494753.

Of per email: initiatiefgroep@dorpsraad-susteren.nl

Uw reactie dient u vóór 30 juni 2007 o.v.v. Dorpsraad Susteren te richten aan:

SWE Welzijnswerk

T.a.v. J. Vestjens

p/a Diepstraat 3C

6101 AT Echt