Gemeente Echt-Susteren


vragen

Steunpunt Vrijwilligers

Vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties uit de gemeente Echt-Susteren kunnen terecht bij het Steunpunt Vrijwilligers van SWE Welzijnswerk te Echt voor al hun vragen rondom vrijwilligerswerk. Verschillende organisaties weten ons al te vinden, maar toch blijkt dat nog lang niet iedereen op de hoogte is waarvoor men bij het Steunpunt Vrijwilligers terecht kan.


- Informatie en advies aan vrijwilligers en aan vrijwilligersorganisaties over wet- en regelgeving, vrijwilligersbeleid, verzekeringen enzovoort.


- Bemiddeling tussen vraag en aanbod in vrijwilligerswerk door middel van een vacaturebank. Organisaties kunnen hun vacatures aan ons doorgeven, geïnteresseerden kunnen kiezen uit zo'n 100 verschillende vacatures (lokaal of regionaal).


- Deskundigheidsbevordering door middel van het aanbieden van cursussen of voorlichtingsavonden. Er zijn bijvoorbeeld al workshops geweest rondom werving van vrijwilligers en over fondsenwerving. Ook organiseren we regelmatig een Instructie Verantwoord Alcoholgebruik voor barvrijwilligers.


- Facilitaire dienstverlening zoals kopiëren, organisatorische zaken rondom verkeersregelaars.

Het Steunpunt Vrijwilligers Echt-Susteren wil u graag van dienst zijn. We leveren graag kwaliteit en maatwerk. Heeft u informatie of advies rondom vrijwilligerswerk nodig, zoekt u leuk vrijwilligerswerk of vrijwilligers? Kijk op de website www.sves.nl of neem contact op met Monique van der Vleuten van het Steunpunt Vrijwilligers. Zij is op maandag, dinsdag en donderdag tijdens kantooruren te bereiken bij SWE-W, tel: 0475-484848, e-mail: info@sves.nl