Politie Groningen

Donderdag 14 juni 2007

Provincie Groningen, 14-06-2007

Groningen: vrouw verliest medicijnen

Een vrouw uit Groningen is woensdag tussen 16.00 en 16.15 uur haar medicijnen verloren. Vermoedelijk is ze de plastic tas met medicijnen kwijtgeraakt tussen een apotheek aan de Kombuis in Leeuwenborg en de Jaltedaheerd in Beijum. Het gaat om drie doosjes Oxazepam, 2 doosjes Temazepam en 1 doosje Prozac. Bij inname van een (grote) hoeveelheid kunnen deze medicijnen leiden tot gezondheidsproblemen. Mocht iemand de doosjes medicijnen vinden, dan is het verzoek de politie te waarschuwen via 0900-8844, of het medicijn naar de politie te brengen.

Groningen: eerste politiemedailles uitgereikt

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het politiebureau aan de Rademarkt heeft korpschef Oscar Dros gistermiddag de eerste tien politiemedailles uitgereikt. De medaille is bedoeld voor medewerkers die 12½, 25 of 40 jaar bij de Nederlandse politie werken. Hiermee wordt de waardering uitgesproken voor het politiewerk, dat vaak in moeilijke omstandigheden wordt uitgevoerd. De medaille is in 2006 ingesteld door de toenmalige BZK-minister Johan Remkes, op initiatief van de voorzitter van de Raad van Hoofdcommissarissen. Naast een medaille voor agenten volgt binnenkort ook een legpenning voor jubilarissen met een administratief-ondersteunende functie. Bij het Groninger politiekorps worden tijdens de zomer met terugwerkende kracht 600 medailles.

Groningen: man gewond

Een 25-jarige man uit Schijnlo is woensdagmiddag gewond geraakt op de Boumaboulevard. De man werkte bij een promotiebedrijf en hield een opblaasbaar voetbaldoel vast. Het doel was gevuld met lucht en tijdens een windvlaag hield het slachtoffer, samen met een andere medewerker, het doel vast. Hierdoor kwam hij van de grond en toen hij weer neerkwam, kwam hij met zijn hoofd op de grond terecht. Hij is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De andere medewerker (leeftijd onbekend) liep schaafwonden op.

Groningen: opstandige snorfietsers ingerekend

De politie heeft woensdagavond op de Rademarkt twee 18-jarige Stadjers aangehouden. De twee zaten samen op een snorfiets toen agenten ze betrapten op te hard rijden. Ze kregen een stopteken, maar die negeerden ze. Zelfs de passagier riep dat ze niet moesten stoppen. De agenten gingen er achteraan en een van de twee zette haar politiefiets schuin tegen de snorfiets. De fiets liep schade op en de twee Stadjers reageerden erg opgefokt. Ze werden gesommeerd te blijven staan, maar dat deden ze niet. De bestuurder werkte niet mee en werd aangehouden. De passagier beledigde de agenten meerdere malen in woorden en ook hij werd aangehouden. De snorfiets werd in beslag genomen voor technisch onderzoek. Tegen de heren wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man zwaar beschonken achter het stuur

Een 56-jarige automobilist uit Paterswolde is woensdagavond aangehouden voor rijden onder invloed. De man liep een cafetaria aan de Paterswoldseweg binnen en een getuige vermoedde dat hij onder invloed was. Toen agenten kwamen aanrijden, reed hij net weg. In de Leonard Springerlaan kreeg hij een stopteken. Het stoppen ging niet vlekkeloos. Hij botste tot twee keer toe tegen een stoeprand. Agenten roken een alcohollucht en ook sprak de man met dubbele tong. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was. Op het bureau bleek dat hij ruim 2,2 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man met oud ijzer op fiets

Een 42-jarige Stadjer is woensdagnacht op de Ripperdalaan aangehouden op verdenking van diefstal. Agenten zagen hem met oud ijzer aan zijn fiets fietsen. Ook zaten zijn fietstassen er vol mee. Hij had ook nog diverse gereedschappen bij zich. Hij werd ingerekend en ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: dronken man uit water gered

Een 28-jarige beveiligingsmedewerker heeft woensdagnacht aan de Steenhouwerskade een 67-jarige man uit Groningen uit het water gehaald. De man bleek flink onder invloed te zijn. Door nog onbekende oorzaak is hij te water geraakt. De medewerker en een vriend merkten de man op en haalden hem uit het water. Dankzij alert optreden door de twee werd erger voorkomen. Het slachtoffer is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: moeder en kind over de kop

Een 33-jarige vrouw uit Groningen en haar zoontje (leeftijd onbekend) zijn woensdagmiddag op de Rijksweg licht gewond geraakt. Het jongetje stak een vlaggenstokje per ongeluk tussen de spaken van het voorwiel. Hierdoor maakten beiden een koprol over het stuur. Ze liepen lichte verwondingen op aan hun gezicht. Omdat de vrouw ook in verwachting was, werden ze voor onderzoek meegenomen naar een ziekenhuis.

Groningen: snorfietsster gewond

Een 37-jarige vrouw uit Groningen is woensdagnacht op de Olgerweg gewond geraakt. Ze reed op haar snorfiets en botste tegen een betonnen weggeleider, waardoor ze viel. De vrouw liep diverse verwondingen aan haar gezicht en knie op. Ze werd naar een ziekenhuis gebracht. De vrouw verklaarde een paar wijntjes te hebben gedronken. In het ziekenhuis werd een bloedproef afgenomen van de vrouw om het alcoholgebruik te kunnen vaststellen.

Groningen: verkeerscontrole

De politie heeft woensdagmiddag op de Ulgersmaweg het verkeer op snelheid gecontroleerd. Er werden 697 autos en 18 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan kregen 16 personen een bekeuring, omdat ze zich niet aan de snelheid hielden. Daarnaast kreeg een van hen een bon, omdat hij geen gordel droeg. Tenslotte kreeg een bromfietser een bon, omdat hij geen helm droeg. De politie gaf aan de keurige rijders de cd van de campagne Ken je Limiet.

Appingedam/Sappemeer: politie controleert gordelgebruik

De politie heeft woensdagmorgen op de Farmsumerweg automobilisten gecontroleerd op het dragen van hun autogordel. Zeven bestuurders kregen een bekeuring van 75 euro, omdat ze geen gordel droegen. De politie hield ook in Sappemeer en Wildervank een gordelcontrole. Ook hier werden zeven bestuurders beboet.

Veendam: aanhoudingen na verzet

De politie heeft woensdagmiddag op het Jan Salwaplein in Veendam twee mannen aangehouden. Een 15-jarige Veendammer zou een 14-jarige plaatsgenoot hebben bedreigd. Toen de politie ter plaatse kwam en de verdachte wilde aanspreken, begon hij zich vervelend richting de agenten te gedragen. Na enkele waarschuwingen werd hij in de boeien geslagen. Een 20-jarige man uit Zuidlaren was het hier niet mee eens. Hij begon zich met de situatie te bemoeien. Ook hij werd ingehouden nadat hij verzet bood tegen de agenten. Beide verdachten zijn naar het bureau gebracht. De politie maakt proces-verbaal op.

Kolham: vervelend rijgedrag

Een 19-jarige automobilist uit Veendam is woensdagmiddag aangehouden na vervelend rijgedrag op de A7 bij Kolham. De Veendammer reed met te hoge snelheid over de snelweg en bevond zich onnodig vaak op de linker rijstrook. Ook was hij meerdere keren aan het bumper kleven. De politie maakt proces-verbaal op tegen de beginnend automobilist.

Stedum: gewonden bij aanrijding

Bij een aanrijding tussen een tractor en een personenauto zijn woensdagavond twee zussen (16 en 18 jaar) uit Westeremden gewond geraakt. De 18-jarige vrouw bestuurde de tractor die van de Delleweg afsloeg naar de Bredeweg. In de tractor zat zij samen met haar zus. Een 26-jarige automobilist uit Appingedam haalde op dat moment net een aantal autos achter de tractor in en reed daarbij aan de verkeerde kant van een vluchtheuvel. Toen de tractor afsloeg, kon de automobilist het landbouwvoertuig niet ontwijken. Dit voertuig kwam door de aanrijding op de zijkant terecht. Beide inzittenden zijn met arm- en beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Leek: automobilist onder invloed

De politie heeft woensdagavond in Leek een 42-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. Agenten deden een alcoholcontrole op de Midwolderweg. De man bleek ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Doezum: automobilist geeft geen voorrang

Bij een aanrijding op de kruising Ipo Haaimaweg-Harkereed in Doezum is woensdagavond een 42-jarige automobilist gewond geraakt. Hij gaf op de kruising geen voorrang aan een 35-jarige automobiliste uit Grootegast. De man is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Kolham: rijbewijzen ingevorderd tijdens wegwerkzaamheden

De politie heeft woensdagavond op de A7 bij Kolham vijf rijbewijzen ingevorderd. De snelheden varieerden van 125 km/uur tot 136 km/uur. Ook was er een persoon van wie het rijbewijs met anderhalf jaar verlopen was. Hij reed met een snelheid van 112 km/uur. Er werden circa 1200 automobilisten gecontroleerd. In totaal reden veertien personen harder dan 110 km/uur. Tegen de hardrijders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 2631, aantal overtredingen: 292, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1607, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 135 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Ulgersmaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 697, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 69 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Ten Boer, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1495, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.