Gemeente Castricum

Castricum stelt Wmo-raad in

Op 1 januari van dit jaar is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ingegaan. De wet stelt dat gemeenten ervoor moeten zorgen dat alle inwoners (jong, oud, ziek, gezond, gehandicapt) kunnen deelnemen aan de samenleving. Bijvoorbeeld door te zorgen voor een prettige leefomgeving voor iedereen en het bieden van ondersteuning en hulp voor mensen die dat nodig hebben. De taak van de Wmo-raad is om de gemeente daarin te adviseren.

De Wmo-raad gaat adviseren over alle zaken die met de Wmo te maken hebben, zoals voorzieningen voor mensen met een beperking of een handicap, de ondersteuning van mantelzorgers en vrijwilligers, maar ook voor voorzieningen voor de jeugd. Kortom: alle onderwerpen die in de Wmo staan genoemd.

Binnenkort begint de werving voor de Wmo-raad via advertenties in de lokale bladen en de website van de gemeente. Dan kunnen kandidaten zich aanmelden. Meer informatie over de taken van de Wmo-raad is te lezen op de website van de gemeente: www.castricum.nl, kopje Zorgloket Wmo.