Bekendmaking Beste ICT merk. Meest favoriete computerwinkel.

14.06.2007 / 11:15 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Idg nederland

Idg nederland

Computer!Totaal Brand Awareness Awards uitgereikt.
Asus uitgeroepen tot beste ICT merk.
MyCom meest favoriete computerwinkel

Ook Nokia, Sony, Apple en HP winnen.

In een feestelijke setting in de Amsterdam Arena zijn op 13 juni jl. de resultaten van de door Computer!Totaal georganiseerde Brand Awareness Survey bekendgemaakt. Raimon Gort, algemeen directeur van uitgever IDG Nederland, reikte de bijbehorende Awards aan de vijf winnaars uit. Met het winnen van de Computer!Totaal 'Best ICT Brand Award' 2007 pakte computerfabrikant Asus dit jaar de eerste plaats in het algemeen klassement. Onder de lezers van Computer!Totaal is MyCom de favoriete computerwinkel.

Onder auspiciën van Computer!Totaal is dit voorjaar onder duizenden deelnemers voor de tiende keer de jaarlijkse Brand Awareness Survey uitgevoerd. In dit onderzoek geven gebruikers van digitale producten aan welke ICT-merken ze kennen en hoe ze deze merken beoordelen op een achttal kwaliteitskenmerken, variërend van kwaliteit en betrouwbaarheid tot prijs/kwaliteit-verhouding en innovatief vermogen. Het onderzoek geeft op deze wijze inzicht in de perceptie die computerconsumenten hebben bij een groot aantal ICT-merken. Daarnaast toont het onderzoek aan welke factoren doorslaggevend zijn in het aankoopproces van digitale producten.
Dit jaar konden de deelnemers aan het onderzoek hun mening geven over zomeer dan 150 ICT merken in 20 productcategorieën, variërend van desktop computer tot pda, mp3-speler tot monitor.

Op basis van de gecombineerde totaalscores van alle categorieën en merken is Asus, ondermeer producent van laptops en lcd-monitoren, dit jaar als best beoordeelde merk naar voren gekomen.

De uitslag:
Best ICT Brand Overall 2007: Asus
Best Quality ICT Brand 2007: Nokia
Best Value for Money ICT Brand 2007: HP
Most Innovative ICT Brand 2007: Apple
Most Reliable ICT Brand 2007: Sony

Meest favoriete Computerwinkel onder de lezers van Computer!Totaal: MyCom

Computer!Totaal is het grootste computer gerelateerde tijdschrift in Nederland en een uitgave van IDG Nederland.

Over IDG
IDG Nederland is een vestiging van de International Data Group (IDG), 's werelds meest toonaangevende uitgeverij en onderzoeksinstelling in de ICT-branche. Meer dan 120 miljoen mensen lezen één of meer van IDG's 300 ICT-tijdschriften en -kranten, die in meer dan 85 landen worden uitgegeven. Andere producten en diensten die IDG wereldwijd aanbiedt, zijn ruim 330 websites, 470 onderzoekprogramma's voor verschillende (ICT) marktsegmenten en de organisatie van 168 technologie gerelateerde beurzen en conferenties. Meer informatie over IDG en IDG Nederland treft u aan op www.idg.com en www.idg.nl.

---


Noot voor de redactie (