Persberichten Lekstroom, 11.20 uur

Utrecht, 14-06-2007

Aanrijding met slok op

VIANEN Een 36-jarige automobilist uit Vianen botste in de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 juni op een vrachtwagen. Niemand raakte gewond.

Rond 01.00 uur wilde een 55-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ossenzijl op de Stuartweg zijn vrachtwagen achteruit het terrein van een bedrijf oprijden. Terwijl hij daar mee bezig was en half op de rijbaan van de Stuartweg stond, werd hij in de linkerflank aangereden door de 36-jarige automobilist uit Vianen. Die kwam vanuit de richting van het centrum van Vianen en merkte de vrachtwagen kennelijk te laat op.

Politiemensen die ter plaatse kwamen, roken een sterke alcohollucht bij de Vianees. Ook zagen zij dat hij bloeddoorlopen ogen had en onvast ter been was. Uit de blaastest bleek dat hij beduidend te veel alcohol achter zijn kiezen had, waarop hij werd aangehouden. Ook de vrachtwagenchauffeur moest een blaastest afleggen. Hij blies een P (pass), en had dus niet gedronken. De auto moest worden weggesleept.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Vianees 685 ug/l, meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Motoragent onderuit

HAGESTEIN Een 33-jarige motoragent raakte op woensdag 13 juni gewond bij een ongeval.

Rond 10.40 uur reed de motoragent bij Hagestein de oprit naar de Rijksweg A27 in de richting van Utrecht op. In de bocht gleed zijn achterwiel weg, waarna de agent tegen de vangrail botste en vervolgens ten val kwam. Daarbij kwam hij op zijn holster terecht, waardoor hij veel pijn in zijn heup had.

De politieman werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd geconstateerd dat hij een forse kneuzing aan zijn heup en diverse blauwe plekken had opgelopen. Hij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

Geen fikkie meer steken

HOUTEN Op woensdag 13 juni werd door een groep kinderen een brandje gesticht.

Rond 16.30 uur kregen de politie en brandweer de melding van een brand op de Korte Schaft. Ter plaatse bleek het om een brandje te gaan van een pallet en wat huisvuil. De brandweer had het brandje in no-time geblust. Daarbij bleek dat er niets van waarde in rook was opgegaan.

Een getuige had enkele kinderen bij het vuurtje weg zien rennen en één van de brandstichtertjes had zijn fiets op de plaats van het misdrijf achtergelaten. Een moeder meldde zich in de loop van de avond bij de politie. Haar zoontje had naar haar zeggen samen met wat vriendjes het brandje gesticht.

Uit verder onderzoek konden de namen van alle brandstichtertjes worden uitgehaald. Het ging om acht jongens in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, allemaal afkomstig uit Houten. Een agent heeft contact opgenomen met alle ouders en hen verzocht de baldadige jeugd naar het politiebureau te sturen. Alle acht verschenen om 19.00 uur. Met de hele groep is een indringend gesprek gevoerd om duidelijk te maken dat wat zij hadden gedaan echt niet door de beugel kon. Allen beloofden in de toekomst geen fikkie meer te steken. De ouders zegden toe zelf nog met een straf voor de jongelui te komen. De aangetroffen fiets is teruggegeven aan de 8-jarige jongen.

Technische verkeerscontrole

NIEUWEGEIN De politie heeft op woensdag 13 juni op de Rijksweg A27 op de parkeerplaats De Kroon bij Nieuwegein een verkeerscontrole gehouden.

Bij de controle werden 54 vooral vrachtwagens aan een uitgebreide controle onderworpen. In totaal werden acht bekeuringen uitgeschreven: kentekenplaat niet in orde of niet aanwezig (3), koppeling niet in orde of niet aanwezig (1), losbreekreminriching niet in orde (1), niet in het bezit van een rijbewijs (1)en rijbewijs niet kunnen tonen (2).

Tevens werden door de Milieupolitie zes vrachtwagens gecontroleerd. Twee chauffeurs kregen een waarschuwing omdat de papieren niet geheel in orde waren. Tegen één chauffeur is proces-verbaal opgemaakt.