Gemeente Den Haag

Autoschadebedrijf Hielkema Groep B.V. mag zich de Haagse ondernemer van het jaar noemen. Wethouder Henk Kool (Economie) reikte de prijs vandaag uit tijdens het Ondernemersontbijt in de Nieuwe Kerk. Directeur Pim Hielkema ontving een cheque van tienduizend euro en een oorkonde vooral voor de klantvriendelijke manier van werken en de efficiëntie. Het autoschadeherstelbedrijf vervult een jaar lang een ambassadeursfunctie vanuit het Haagse bedrijfsleven.

Juryvoorzitter wethouder Henk Kool (Economie): We hebben de Hielkema Groep uitgeroepen tot winnaar, omdat het autoherstelbedrijf opvalt door de klantvriendelijke manier van werken en de uitzonderlijke efficiëntie binnen het bedrijf. Bovendien past het bedrijf constant innovatieve technieken toe. Zo werkt het bedrijf hard aan nieuwe las- en droogtechnieken en maakt het gebruik van lakken op waterbasis en gefilterde afzuigsystemen. Deze nieuwe technieken zorgen voor een milieuvriendelijke manier van werken. Hielkema investeert veel in zijn personeel. Zo werkt het bedrijf samen met onderwijsinstellingen, geeft een avondopleiding en leidt zelf personeel op. Deze onderneming is een kweekvijver voor vakmensen.

Genomineerden
De andere twee genomineerden waren oriëntaals(e) supermarkt/restaurant Ming Kee en Rederij Groen. Ming Kee kreeg vooral veel waardering voor de positieve impuls die deze onderneming heeft gegeven aan de Markthof. Rederij Groen valt op door de manier van investeren, waardoor het bedrijf is uitgegroeid tot een rederij met ruim veertig schepen over de hele wereld.
Vorig jaar won Repro- van de Kamp de Zilveren Ooievaar.