Gemeente Leeuwarden

Voetbal Voetbal

Speeltuin Insulinde krijgt Cruyff Court

Bron: gemeente Leeuwarden (14-06-2007)

Op woensdag 13 juni heeft de gemeente Leeuwarden tijdens een bewonersbijeenkomst in de wijk Heechterp een presentatie gegeven over de aanleg van een Cruyff Court. Ook is een toelichting gegeven over de verbetering van de speelmogelijkheden van speelterrein Insulinde. De reacties van omwonenden waren overwegend positief. `We vinden dat onze speeltuin leuk en mooi wordt ingericht', aldus een aantal kinderen uit Heechterp. De bewoners van Heechterp hebben eerder hun wensen kunnen opgeven voor het ontwerp.

Volgens beleidsmedewerker Johan Aaij van de gemeente wordt Insulinde een speelterrein voor jonge kinderen, maar ook voor de jeugd van 10 tot 13 jaar. Johan Aaij: `Het Cruyff Court is een multifunctioneel speelveldje met hekken, zodat de voetballende jeugd zonder overlast een balletje kan trappen. Het ernaast gelegen speelterrein wordt parkachtig, overzichtelijk en veiliger door lage beplanting, nieuwe speeltoestellen, bankjes en een fietsenstalling'.

Het Cruyff Court is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation. De totale herinrichting wordt mogelijk gemaakt vanuit project DOEN! Dit project van de gemeente Leeuwarden investeert, samen met wijkbewoners, in de verbetering van een aantal wijken in Oost-Leeuwarden.