Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Hennepkwekerijen ontmanteld

Deventer, 14-06-2007

In een woning aan de Adelaarstraat is woensdagmiddag 13 juni een hennepplantage ontmanteld. De politie had aanwijzingen die wezen op de aanwezigheid van de kwekerij en verschafte zich toegang tot de woning. In diverse kamers stonden hennepplanten, in totaal 180. Ook werd allerlei apparatuur aangetroffen. De goederen worden vernietigd. Op het moment van binnentreden was er geen bewoner aanwezig. Deze zal nog door de politie gehoord worden.

Aan de Keizer Karellaan is woensdagmiddag 13 juni ook een hennepplantage ontmanteld. In een slaapkamer werd een in werking zijnde kwekerij aangetroffen met in totaal 120 hennepplanten en de benodigde apparatuur. Alles werd in beslag genomen. Er was niemand thuis op het moment van binnentreden. De bewoner zal nog gehoord worden.

Aan de Perzikstraat werd woensdagochtend 13 juni een kwekerij opgerold. Op een slaapkamer stonden 179 hennepplanten en de benodigde apparatuur. Ook was er sprake van diefstal van stroom. De 31-jarige bewoners is hierbij aangehouden.

In een woning aan de Hogestraat werd in twee vetrekken een hennepplantage aangetroffen met in totaal 328 planten. Hierbij was ook de nodige apparatuur aangebracht. Op zolder werden restanten en sporen van een eerdere oogst aangetroffen. Tevens was er sprake van diefstal van stroom. Op het moment van ontmantelen was er niemand aanwezig in de woning. Later op de dag kon alsnog de 23-jarige bewoner worden aangehouden.