Ingezonden persbericht


DONDERDAG 14 JUNI 2007

EUROFOUND VIERT 10-JARIG BESTAAN VAN EIRO:

Tien jaar industriële relaties toetsen in Europa

(DUBLIN, IERLAND) Europa's toonaangevende toezichthouder - die betrouwbaar en up-to-date nieuws en informatie levert over de ontwikkeling van industriële relaties in Europa - viert 14 juni 2007 zijn 10de verjaardag.

De afgelopen tien jaar heeft het EIRO meer dan 9.000 artikelen op zijn website gepubliceerd en in 2006 meer dan 3,6 miljoen gebruikerssessies geregistreerd. Vandaag de dag publiceert EIRO tussen de 70 en 80 artikelen per maand op zijn website, die per dag door meer dan 7.500 mensen wordt bezocht. Hoewel het laatste nieuws over de ontwikkelingen op het gebied van industriële relaties word dagelijks upgeload, zijn EIRO's populairste pagina's die van de vergelijkende studies en artikelen over de veranderingen in wetgeving, minimum lonen en het verschil in beloning tussen man en vrouw, de jaarlijks bijgewerkte gegevens over loon en werktijden, alsmede de profielen van de industriële relaties van alle lidstaten van de EU.

"Het European Industrial Relations Observatory is de toonaangevende en drijvende kracht in Eurofound's ambitie om de leef- en werkomstandigheden in Europa te toetsen en tevens aanbevelingen te doen aan beleidsmakers over hoe die omstandigheden te verbeteren", aldus Jorma Karppinen, directeur van het in Dublin gevestigde European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions (Eurofound; Europese stichting ter bevordering van de leef- en werkomstandigheden), waar EIRO onderdak heeft. "EIRO was in feite de eerste website van Eurofound en het succes ervan werd verzekerd door de volgende factoren: een sterke en directe betrokkenheid van de Europese sociale partners; doordat het de enige pan-Europese online database is over industriële relaties en omdat het vergelijkende, nieuwsgeoriënteerde informatie en analyses verschaft aan zijn geïnteresseerd publiek."

De European Industrial Relations Observatory (EIRO) werd op verzoek van de Europese Commissie in 1997 opgericht. EIRO heeft de afgelopen tien jaar een groeiend publiek -van beleidsmakers op nationaal en internationaal niveau tot specialisten, commentatoren en een algemeen publiek- voorziet van actuele informatie en vergelijkende analyses betreffende ontwikkelingen in industriële relaties in de gehele Europese Unie.

De toetsingsactiviteiten van EIRO worden uitgevoerd door een netwerk van correspondenten, die werkzaam zijn in toonaangevende onderzoeksinstituties van de 27 lidstaten van de EU plus Noorwegen. Er is één centrum dat rapporteert over de ontwikkelingen op EU-niveau. Ter aanvulling van de verslagen over de ontwikkelingen op het gebied van industriële relaties in de EU werkt EIRO sinds 2001 samen met experts in Brazilië, Japan en de V.S. Een EU lexicon over industriële relaties met meer dan 300 trefwoorden vult, samen met een veelomvattende lijst van ter zake doende links, de bijeengebrachte informatie aan.

Voor nieuws over Europese industriële relaties kunt u terecht op: www.eiro.eurofound.europa.eu

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:


- Måns Mårtensson, pers attaché, per e-mail: mma@eurofound.europa.eu; of per telefoon +353-1-204 3124; of mobiel: +353-876-593 507; of
- Camilla Galli da Bino, informatie verbindingsofficier via gdb@eurofound.europa.eu; of per telefoon: +353-1-204 3125; of mobiel + 353 087 9861292.

Notitie aan de redacteur:

De European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions (Eurofound, www.eurofound.europa.eu) is een drieledig orgaan van de EU, dat de belangrijkste sociaal-politieke beleidsmakers voorziet van conclusies, kennis en advies verkregen uit vergelijkend onderzoek. De Foundation is bij gemeenschappelijk besluit op 26 mei 1975 opgericht onder nummer EEC No 1365/75 en is in Dublin, Ierland gevestigd.

Het European Industrial Relations Observatory (EIRO) is het toetsingsinstrument van Eurofound, dat op Europees niveau nieuws en analyses betreffende industriële relaties levert aan alle 27 lidstaten van de EU plus Noorwegen. Meer nieuws en informatie over de Eurofound is verkrijgbaar op: www.eurofound.europa.eu

Indien u zich wilt aanmelden voor het regelmatig verkrijgen van nieuws en informatie van Eurofound kunt u terecht op: www.eurofound.europa.eu/press/subscription.htm

Persbericht

Wyattville Road, Loughlinstown, Dublin 18, Ireland. Tel: (+353 1) 2043124 - Fax: (+353 1) 282 64 56, Email: press.officer@eurofound.eu.int www.eurofound.eu.int