Persberichten Utrecht stad, 11.30 uur

Utrecht, 14-06-2007

Computer naar buiten

UTRECHT- Op donderdagochtend werd een man aangehouden omdat hij zijn computer naar buiten had geworpen. Omstreeks 00.10 uur kreeg de politie de melding dat er huisraad naar beneden werd gegooid aan de Dommeringdreef. Agenten kwamen ter plaatse en zagen een computer op de grond liggen die vanaf de eerste verdieping naar buiten was geworpen. De 42-jarige man bewoner werd aangehouden voor dronkenschap.

Gooien met fietsen

UTRECHT- Op donderdagochtend werden twee fietsengooiers aangehouden. Omstreeks 06.00 uur werd door cameratoezicht gezien dat op het Vredenburg fietsen werden vernield. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen de twee vernielers, 22 jaar uit Delft en Amsterdam, aan. Zij werden aangehouden. Getuigen gaven aan dat de mannen ook nog eens ongeveer 15 fietsen het water in hadden gegooid.

Berover aangehouden

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een tasjesrover aangehouden. Omstreeks 17.45 uur kreeg de politie de melding dat een 52-jarige vrouw uit Utrecht bestolen was van haar tas op de Rijnhuizenlaan. De politie werd gewaarschuwd en een onderzoek werd ingesteld. In de omgeving werd een 45-jarige man uit Utrecht aangehouden als verdachte in deze zaak. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Achterna met pikhouweel

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een jongen aangehouden na het dreigen met een pikhouweel. Omstreeks 14.15 uur kreeg de politie de melding dat een 8-jarige meisje zou worden bedreigd met een pikhouweel door een 12 jarigen jongen uit Vleuten. Dit gebeurde allemaal op de Pampasgraslaan. De moeder van het meisje uit Vleuten had de houweel al afgepakt van de jongen. De jongen werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Waarom de jongen dit had gedaan is nog onbekend.

Autokrakers aangehouden

UTRECHT- Op woensdagochtend werden vier autokrakers aangehouden. Omstreeks 10.45 uur kreeg de politie de melding dat er in een auto aan de IBB-laan was ingebroken. Agenten gingen op zoek naar de verdachten en deze werden in de omgeving aangetroffen. Het viertal, 12 tot 15 jaar uit Utrecht werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Gewonden

UTRECHT- In de nacht van woensdag op donderdag werden verschillende personen aangehouden na een steekpartij. Omstreeks 00.15 uur kreeg de politie de melding dat er een steekpartij had plaatsgevonden op de Marshalllaan. Agenten gingen ter plaatsen een troffen een groot aantal mensen op straat aan. Het onderzoek werd bemoeilijkt omdat grote groepen hangjongeren zich met de zaak gingen bemoeien. Agenten begrepen dat er een vechtpartij had plaatsgevonden en dat hierbij verschillende personen gewond waren geraakt. Een aantal personen werden gewond aangetroffen in het ziekenhuis. Ook hier moesten de agenten de partijen scheiden. Na onderzoek bleek een 29-jarige man uit Utrecht op de Marshalllaan ruzie had gekregen met een familie. Bij deze ruzie gebruikte de man een mes. De familie sloeg terug met een slag en steekwapen. Drie personen raakten vervolgens gewond en moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. Naast de 29-jarige man werden ook nog twee mannen van 21 tot 30 jaar uit Utrecht aangehouden omdat ze weer de 29-jarige hadden geslagen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Utrecht zuid, 0900-8844.