Persberichten Rijn & Venen, 11.30 uur

Utrecht, 14-06-2007

Inbraak

MIJDRECHT - In de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 juni werd een inbraak gepleegd bij een bedrijf. De verdachten gingen ervandoor en wisten te ontkomen.

Rond 02.35 uur kreeg de politie de melding van een inbraak in een bedrijf aan de Energieweg. De verdachten zouden op dat moment nog in het gebouw zijn. Politieagenten gingen met spoed ter plaatse. Toen de agenten over de Energieweg aan kwamen rijden, zagen zij dat een Audi met gedoofde verlichting bij het bedrijf wegreed. De agenten gaven direct het kenteken aan de meldkamer door en zette de achtervolging in.

De verdachten gingen er met hoge snelheid vandoor. De achtervolgende agenten konden de Audi die met een geschatte snelheid van 200 km/u over de Provincialeweg N201 reden, niet bijhouden. Zij wisten hen tot de Rijksweg A2 bij Vinkeveen te volgen, maar raakten daar het zich op hen kwijt. Door de politiemeldkamer werden op meerdere plaatsen politie-eenheden gestationeerd om naar de vluchtende verdachten uit te kijken. Zij werden niet meer gezien. De kentekenplaten van de Audi bleken van diefstal afkomstig te zijn.

Bij het bedrijf was inderdaad ingebroken. Vermoedelijk zijn daarbij computer- en telecomapparatuur gestolen. Door personeel van het bedrijf moet nog worden gekeken wat er precies weg is.

Snelheidscontrole

MONTFOORT - De politie heeft op woensdag 13 juni van 14.45 uur tot 17.00 uur een snelheidscontrole op de Provincialeweg gehouden. In de ruim twee uur passeerden 1943 voertuigen de radar, 12 bestuurders (0,6 %) reden harder dan de toegestane 80 km/u. De topsnelheid bedroeg 100 km/u.

'Goud'

MAARSSEN - Op woensdag 13 juni werden drie Roemenen bekeurd voor het illegaal verkopen van 'gouden' sieraden.

Rond 14.30 uur kreeg de politie de melding dat op de Straatweg door drie personen gouden sieraden aan passanten zouden worden verkocht. Ter plaatse spraken de agenten met een getuige. Hij verklaarde voor ¤50 vijf goudkleurige ringen en één goudkleurige schakelketting van een drietal te hebben gekocht. Het drietal, een 42-jarige Roemeense vrouw en twee Roemeense mannen van 20 en 41 jaar, werd aangehouden voor illegaal venten.

De verdachten werden naar het politiebureau overgebracht. Bij hun verhoor gaven zij aan geen gouden, maar goudkleurige sieraden te hebben verkocht. Er werd overleg met een Officier van Justitie gepleegd over de hoogte van de op te leggen boete. Die werd bepaald op ¤200. Nadat de verdachten het boetebedrag hadden voldaan, werden zij heengezonden.

Overvaller aangehouden

WOERDEN - De politie Rotterdam-Rijnmond heeft onlangs een 30-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een overval op een woning in de Hobbemastraat vorig jaar juni.

Een 30-jarige man kwam rond 18.15 uur thuis toen er werd gebeld. Hij deed de deur open en twee mannen stapten zijn woning binnen. Onder bedreiging van een wapen moest de man geld afgeven. De verdachte is in verzekering gesteld en dossier wordt opgemaakt.

Aanrijding met shovel

ZEGVELD - Op woensdag 13 juni raakte een automobilist lichtgewond bij een aanrijding met een shovel.

Rond 13.50 uur reed een 40-jarige man uit Woerden met zijn shovel over de Hoofdweg, komende uit de richting van Woerden. Op de kruising met de Nijverheidsbuurt gaf de Woerdenaar richting naar links aan, sorteerde links voor en sloeg linksaf. Op dat moment werd hij echter ingehaald door een 52-jarige automobilist uit Zegveld, met een aanrijding tot gevolg.

De auto botste tegen het linkervoorwiel van de shovel en kwam op het links van de weg gelegen fietspad tot stilstand. De automobilist liep letsel aan zijn hand en borst op. Hij werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht en hoefde niet naar het ziekenhuis. De auto raakte zwaar beschadigd en moest worden weggesleept.

Snelheidscontrole

MONTFOORT - Op de Provincialeweg N228 werd van 09.30 uur tot 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van 377 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, 19 bestuurders (5%) reden harder dan de maximumsnelheid van 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 66 km/u.

Vuurwapen aangetroffen

MAARSSEN - De politie heeft woensdag 13 juni een 37-jarige man aangehouden voor het in het bezit hebben van een vuurwapen zonder daarvoor een wapenvergunning te hebben.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie heeft de politie een doorzoeking gedaan in een woning in Maarssen. Bij de doorzoeking werd inderdaad een vuurwapen met munitie aangetroffen. Het wapen en de munitie zijn in beslag genomen. De Maarssenaar werd aangehouden en is op donderdag 14 juni voorgeleid bij de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.