Ingezonden persbericht


Persbericht

Citrix introduceert nieuwe Citrix Desktop Server

~ virtuele Windows(TM) desktops nu veilig geleverd vanuit datacenter ~

Vianen, 14 juni 2007 - Citrix Systems, Inc. (Nasdaq: CTXS), wereldwijd marktleider op het gebied van application delivery infrastructure, presenteert Citrix Desktop Server(TM) 1.0 (voorheen bekend onder codenaam Project Trinity). De introductie van deze nieuwe technologie is de eerste stap van Citrix in een steeds belangrijker wordende virtuele desktop-markt. Met behulp van de Desktop Server initieert Citrix een nieuwe aanpak voor IT-organisaties voor het leveren en beheren van desktops.

Desktop Server levert Windows desktops vanuit het datacenter als een veilige on-demand dienst. Hiermee wordt de migratie van besturingssystemen vereenvoudigd en bespaart het organisaties 40% desktop-managementkosten*. Door het ondersteunen van alle populaire methoden voor het installeren van desktop-besturingssystemen in een datacenter, waaronder virtual machine omgevingen, blade PC's en Windows Terminal Services, biedt Desktop Server IT-beheerders maximale flexibiliteit om de juiste desktop aan de juiste gebruiker tegen de laagste kosten te leveren. Tegelijkertijd biedt Desktop Server de gebruiker een krachtige gepersonaliseerde desktop-ervaring en stelt het de IT-afdeling in staat een meer proactieve en strategische rol te spelen in het beheren van de omgeving. Desktop Server is bovendien complementair aan andere toonaangevende oplossingen in de desktop-virtualisatiemarkt zoals HP en VMware.

De markt voor desktop delivery-technologie zal naar verwachting de komende twee jaar aanzienlijk groeien. Organisaties in alle sectoren zullen hun bestaande desktop-implementatieplannen onder de loep nemen door de Microsoft Windows Vista migratie-eisen. Deze organisaties gaan op zoek naar betere manieren om hun desktop-besturingssystemen te leveren aan eindgebruikers. Analisten verwachten dat de Microsoft Vista-migratie de komende drie jaar zal resulteren in het vernieuwen van 400 miljoen traditionele desktops.

De nieuwe desktop delivery-technologie van Citrix zorgt ervoor dat IT-organisaties hun resources efficiënt kunnen onderbrengen in een datacenter, een consistente en veilige besturingsomgeving kunnen creëren en upgrades en migraties van alle systemen kunnen coördineren die volledig transparant zijn voor de eindgebruiker.

"Organisaties over de hele wereld zijn op zoek naar veiligere manieren voor het leveren van desktop-omgevingen. Er is duidelijk een behoefte aan een oplossing die het leveren van Windows desktops verbetert en een meer dynamische infrastructuur biedt die voldoet aan de wensen van verschillende type gebruikers", zegt Mick Hollison, vice president en product line executive voor Desktop Server bij Citrix Systems. Deze technologie is een aanzienlijke stap voorwaarts in de manier waarop IT-organisaties hun gebruikers van dienst kunnen zijn. Met Desktop Server kan IT gebruikers een krachtige en gepersonaliseerde desktop bieden, corporate assets beschermen en maximaal gebruik maken van IT-resources."

Desktop Server lost uitdagingen van traditionele Windows desktop-omgevingen op Analisten schatten dat traditionele enterprise desktops 5.000 dollar per gebruiker per jaar kosten om te onderhouden. Bovendien zorgt de beperkte levenscyclus voor hoge terugkerende kosten die lastig te reduceren zijn en exponentieel groeien met de jaren. Kantoormedewerkers die af en toe vanuit een andere locatie werken, zoals thuis, zullen met name profiteren van het flexibele Desktop Server-aanbod omdat hun desktop als een on-demand dienst wordt geleverd en te allen tijde geraadpleegd kan worden en tevens beschikbaar alsmede toegankelijk is vanuit elke locatie. IT kan ook pro-actief prestatiecontroles uitvoeren bij deze virtuele desktops om aanvullende CPU-allocatie, geheugen of opslag te realiseren naar aanleiding van veranderende behoeften van organisaties en eindgebruikers.

Prijzen en beschikbaarheid
Desktop Server 1.0 wordt in het tweede kwartaal van 2007 verwacht. Meer informatie over Desktop Server is te vinden op www.citrix.com/dynamicdesktops


* gebaseerd op interne Citrix schattingen

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Citrix
Citrix Systems, Inc. (Nasdaq: CTXS) is wereldwijd marktleider en de meest vertrouwde naam op het gebied van application delivery infrastructure. Meer dan 180.000 organisaties wereldwijd vertrouwen op Citrix om elke gebruiker optimaal toegang te bieden tot elke applicatie, met de beste prestaties, het hoogste beveiligingsniveau en de laagste kostprijs. De complete Fortune 100 en 98% van de Fortune Global 500 maakt gebruik van Citrix, alsmede honderdduizenden kleine bedrijven en particulieren. Citrix heeft ongeveer 6.200 verkoop- en alliantiepartners in meer dan 100 landen. In 2006 behaalde Citrix een omzet van $1,1 miljard. Kijk voor meer informatie op www.citrix.com

Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met:

Cathelijne van den Bosch van LEWIS
Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: cathelijnev@lewispr.com

Nienke Schipper-Pauw van Citrix Systems
Tel: +31 (0)347 324 845
E-mail: nienke.schipper@eu.citrix.com
http://www.citrix.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com