Gemeente Rotterdam

Voor de raadsvergadering van vanmiddag, donderdag 14 juni, is een tweetal tweeminutendebatten aangevraagd en zijn vragen voor het vragenhalfuur gesteld. Ook is een spoeddebat aangevraagd.

Klik hier om de volledige agenda en stukken voor de raadsvergadering te bekijken of downloaden. Of bekijk een kort bericht over de agenda van deze vergadering.

In memoriam

De vergadering van de gemeenteraad begint met een in memoriam ter nagedachtenis aan mevrouw G. Vellekoop-Kuivenhoven, oud-raadslid.

Vragenhalfuur

De heer E.P. van Heemst (PvdA) zal vragen stellen over de ongeregeldheden die zich in de nacht van zaterdag 9 juni op zondag 10 juni in het centrum hebben voorgedaan.

Tweeminutendebatten


- De mogelijkheden voor de ontwikkeling van een biogascentrale in Rotterdam (GroenLinks).


- De huisvesting van werknemers uit Midden-Oost-Europa (MOE) landen in Rotterdam en het collegebeleid in deze (SP).

Spoeddebat aangevraagd over ongeregeldheden centrum

Op verzoek van Leefbaar Rotterdam zal de raad bij de vaststelling van de agenda een besluit nemen over het houden van een spoeddebat over de ongeregeldheden van afgelopen zaterdagnacht in het centrum van Rotterdam.

Aanvragen voor een tweeminutendebat of een interpellatie worden altijd bij de vaststelling van de raadsagenda, aan het begin van de vergadering, besproken. Dat geldt ook voor ordevoorstellen. Het kan voorkomen dat een aangevraagd debat niet wordt gehouden. Dat geldt niet voor vragen voor het vragenhalfuur.

Bron: Griffie, 14-06-2007