VVD


14-6-2007

Kabinet vult zakken maar laat auto's vast staan

Belangrijke wegenprojecten worden extra vertraagd door blunders van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

De doortrekking van de A4, waar al 47 jaar over wordt geleuterd, is opnieuw met twee jaar uitgesteld door rekenfouten op het ministerie. Door dit soort blunders staan duizenden hard werkende mensen opnieuw twee jaar onnodig urenlang vast in de file.

De VVD vindt dat de onderste steen boven moet over door wie en waardoor deze fouten zijn gemaakt. Ook de mensen in Flevoland worden door het kabinet in de steek gelaten. Een besluit over de A6/A9 wordt weer uitgesteld tot na de zomer. De minister van Verkeer en Waterstaat is verantwoordelijk voor het urgentieprogramma Randstad, maar van enige urgentie blijkt nog niet veel. Wel klopt het kabinet de automobilist honderden miljoenen uit de zak waarvan hij niets terug ziet. En terwijl Nederland krakend vastloopt praat de coalitie enthousiast over het uitdoen van het licht op de snelwegen.

De VVD vindt dat het tijd wordt voor een noodprogramma. De VVD wil ook dat de maatschappelijke kosten van niet-besluiten en uitstel van infrastructuurprojecten in kaart worden gebracht.

Hier treft u de volledige inbreng van VVD-woordvoerder Paul de Krom.

14 juni 2007

Paul de Krom: p.dkrom@tweedekamer.nl