Ingezonden persbericht


2007 versie van Microsoft Office Live Meeting maakt online vergaderen nog eenvoudiger

Beeld, spraak, video en presentatie komen nu samen.

Schiphol-Rijk, 14 juni 2007 - De tijd van speciale video conferentieruimtes met ingewikkelde apparatuur ligt achter ons. Met de nieuwe 2007 versie van Microsoft Office Live Meeting en het 360 graden panoramavideo-/webcamsysteem Microsoft RoundTable kunnen bedrijven nu snel en eenvoudig een videoconference opzetten waar iedereen in de ruimte bij kan worden betrokken. Beeld, spraak, video en presentatie komen nu samen met een online platform dat informatiewerkers de mogelijkheid geeft vanuit hun bekende applicaties efficiënt en naadloos online samen te werken, waarbij ze eenvoudig informatie, audio en video kunnen delen. In Nederland vindt de eerste publieke demonstratie van de Microsoft RoundTable plaats tijdens TechNet Live op 18 juni in Amsterdam RAI. Daarnaast werkt Microsoft momenteel aan een oplossing voor organisaties die op zoek zijn naar een conferencing­systeem dat zij op hun eigen locatie kunnen installeren: Microsoft Office Communications Server 2007.

Een goede samenwerking zorgt ervoor dat projecten beter lopen en resultaten sneller worden behaald. Dat samenwerken gebeurt niet alleen tussen afdelingen en individuele werknemers binnen organisaties, maar ook steeds meer met derden. Nu ook de vertrouwde telefonie gedigitaliseerd kan worden (Voice over IP) is het haalbaar om de verschillende communicatiekanalen onder één noemer te brengen: 'unified communications'. De nieuwe mogelijkheden van Microsoft Office Live Meeting die in het derde kwartaal van dit jaar beschikbaar komt maken online vergaderingen, evenementen en trainingen effectiever, productiever en boeiender.

De 2007 versie van Microsoft Office Live Meeting heeft een geheel nieuw ontworpen gebruikersinterface en zorgt voor een volledig geïntegreerde multimedia-ervaring, waaronder video en VoIP. De nieuwe versie van Live Meeting maakt het voor grote én kleine ondernemingen een stuk eenvoudiger om te profiteren van de productiviteitsvoordelen die webconferencing biedt. Daarbij maakt het niet uit of het gaat om simpele ad hocsessies, formele vergaderingen, geavanceerde online trainingen of grote communicatiegebeurtenissen via internet. Tien jaar ervaring met webconferencing en een uitgebreide feedback van gebruikers heeft geresulteerd in de volgende verbeteringen:

De 2007 versie van Microsoft Office Live Meeting stroomlijnt de communicatie met collega's, werknemers, klanten en partners door een nieuwe gebruikersinterface, verbeterde trainings- en evenementfuncties en uitstekende opnamemogelijkheden. Ook brengt de nieuwe service meerdere communicatiekanalen samen, waaronder spraak en multimedia. Daarbij brengt de nieuwe Microsoft RoundTable voor 360 graden panoramavideo met actieve sprekersdetectie de spreker veel dichter bij de overige deelnemers dan voorheen. Dankzij de grote betrouwbaarheid en waterdichte beveiliging kunnen IT-afdelingen volledig op Microsoft Office Live Meeting bouwen.

Software-plus-services: Microsoft Office Communications Server 2007

Voor ondernemingen die op zoek zijn naar een conferencingsysteem dat zij op hun eigen locatie kunnen installeren en onderhouden, ontwikkelt Microsoft de volgende release van Microsoft Office Communications Server 2007, die nu al in een bètaversie beschikbaar is. Dit product verschaft conferencingmogelijkheden die op dezelfde technologieën zijn gebaseerd als de 2007 versie van Microsoft Office Live Meeting. Deze 'software-plus-services'-benadering zorgt voor een consistente gebruikerservaring, ongeacht of er gebruik wordt gemaakt van de gehoste Live Meeting-dienst of Office Communications Server.

"De nieuwe versie van Live Meeting is een goed voorbeeld van Microsofts software-plus-services in de praktijk," zegt Rob Elsinga, Business Group Lead Information Worker van Microsoft Nederland. "We vinden het belangrijk om onze klanten de keuze te bieden tussen gehoste software zoals de nieuwe Live Meeting en de lokaal te beheren conferencingmogelijkheden van Office Communications Server 2007. De eerste reacties van klanten en partners zijn overweldigend; de eenvoud waarmee een audio, video of webconferentie opgezet kan worden vanuit Outlook of PowerPoint staat in schril contrast met traditionele oplossingen."

Op www.microsoft.com/uc zijn videodemo's van de 2007 versie van Microsoft Office Live Meeting te vinden, naast uitgebreide informatie over producten als Microsoft Office Communications Server 2007.

Microsoft

Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.



Ingezonden persbericht