Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwegein, 14 juni 2007

NebasNsg en KNHB ondertekenen overdrachtsovereenkomst

Op 6 juni jongstleden hebben NebasNsg en de KNHB tijdens de RABO Testserie in Drachten een overdrachtsovereenkomst getekend waarmee de overdracht van g/lg hockey voor mensen met een beperking naar de KNHB met ingang van 1 januari 2007 formeel is bekrachtigd. Daarmee heeft de KNHB de verantwoordelijkheid op zich genomen voor het g/lg hockey voor mensen met een beperking.

Sinds 1993 zijn er op verenigingsniveau verschillende initiatieve gestart omtrent G en LG hockey. In januari 2004 zijn de Nederlandse sportorganisatie voor mensen met een beperking (NebasNsg) en de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) een samenwerking opgestart om organisatorische integratie van sporters met een beperking op landelijk niveau binnen het reguliere hockey te bewerkstelligen. Binnen de hockey-verenigingen zijn meer dan 550 sporters met een beperking actief.

Sinds 1993 (G-hockey) en 1996 (LG-hockey) heeft de KNHB tal van evenementen en randvoorwaarden voor deze sporters georganiseerd: Vanaf 2004 is er een start gemaakt met organisatie van diverse Landelijke LG en G-toernooien. Landelijk staat er nu een gedegen kalender met in iedere regio diverse wedstrijden. In 2005 heeft de KNHB een aanzet gegeven voor het opstarten van een g-hockey competitie en is het aantal g-teams in de afgelopen twee jaar gegroeid naar 35 stuks. Hockeyverenigingen die een aanbod willen starten kunnen hierbij gebruik maken van een speciaal hiervoor ontwikkeld stapppenplan. Daarnaast ondersteunt de KNHB de organisatie Special Olympics Nederland met materiaal en scheidsrechters voor haar landelijke en regionale evenementen.

De KNHB is trots de sporters met een beperking nu binnen haar geledingen te hebben.

Voor meer informatie kijk op: www.knhb.nl en www.nebasnsg.nl of neem contact op met: KNHB; Mvr. Martine Mingaars tel. 030-7513400