Politie Drenthe

Donderdag

Hoogeveen, 14-06-2007

Bromfietser naar ziekenhuis
EMMEN - Een 42 jr. bromfietser uit Erica is woensdagmiddag naar het ziekenhuis in Emmen vervoerd nadat hij gewond was geraakt bij een ongeval op de Dorpsstraat in Emmen. De man reed over het fietspad toen een 16 jr. jongen uit Emmen het portier van de geparkeerde auto waarin hij zat opende. De bromfietser botste tegen het portier en kwam ten val. Met een aantal botbreuken is hij opgenomen in het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsers gewond
EMMEN - Op de Rondweg in Emmen is woensdagmiddag een overstekende 16 jr. fietster uit Emmer Compascuum aangereden door een auto. Het meisje reed vanachter een stilstaande vrachtauto de rijbaan op. Een op de Rondweg rijdende auto, bestuurd door een 25 jr. vrouw uit Utrecht, kon de fietster niet meer ontwijken. Gelukkig bleef het voor het meisje bij een aantal pijnlijke schaafwondjes. Haar fiets werd wel helemaal vernield.

DWINGELOO - Ook op de kruising van de Valderseweg met de N855 bij Dwingeloo raakte woensdagmiddag een fietser gewond. Deze 16 jr. jongen uit Dwingeloo stak plotseling de weg over en verleende daarbij geen voorrang aan een auto bestuurd door een 51 jr. vrouw uit Wapse. De jongen is met waarschijnlijk lichte verwondingen voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis van Meppel. Mogelijk heeft de jongen niet goed opgelet omdat hij via oordopjes naar muziek luisterde.

Politie neemt auto tijdelijk uit verkeer
KLAZIENAVEEN - Woensdagmorgen nam de politie een niet verzekerde en niet APK gekeurde auto tijdelijk uit het verkeer. Een 37 jr. inwoner van Klazienaveen reed met deze auto over De Kring in zijn woonplaats. De man had geen rijbewijs bij zich en kon zich ook niet legitimeren. Om zijn identiteit vast te stellen is hij aangehouden. Toen dit was gebeurd en nadat hij een verklaring had afgelegd is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. Als de man aantoont dat de auto verzekerd is kan hij deze weer ophalen.

Politie onderzoekt rijgedrag taxichauffeur
EEXTERVEEN - De politie stelt een onderzoek in naar het rijgedrag van een nog onbekende taxichauffeur. Woensdagmorgen waren er in het kader van de Nationale straatspeeldag voor de basisschool aan de Dorpsstraat in Eexterveen een aantal activiteiten. Daarvoor was de straat afgezet met dranghekken, lagen er allemaal speelattributen op straat en bevonden bijna 80 kinderen zich binnen het afgezette gebied. De bewuste taxichauffeur negeerde de dranghekken, reed er omheen en daarna dwars door de groep kinderen. Hierbij ontstonden gevaarlijke situaties. Getuigen noteerden het kenteken van de taxi. De politie neemt contact op met het bedrijf en zal de chauffeur als verdachte gaan horen. (07-149454)

Auto te water
NIEUWEROORD - Op de Middenraai in Nieuweroord reed woensdagmorgen een onbestuurde auto in het water en ging kopje onder. De eigenaar had bij zijn woning de auto even verplaatst. Toen hij uit de van een automatische versnellingsbak voorziene auto stapte dacht hij dat deze in de P-stand stond. Dit bleek echter een kostbaar foutje. De auto stond nl. in de D-stand, reed langzaam voorruit en belandde in het water. Een takelbedrijf zorgde er weer voor dat de auto op het droge kwam.

Politie vordert rijbewijs in
COEVORDEN - De politie vorderde woensdagmorgen het rijbewijs in van een 20 jr. automobilist uit Coevorden. De man reed op het Stieltjeskanaal in zijn woonplaats met een snelheid van 101 km/uur terwijl daar max. 50 km/uur is toegestaan.

Aangehouden op verdenking meerdere diefstallen
HOOGEVEEN - In een wooncentrum in de gemeente Hoogeveen hield de politie woensdagmorgen een 18 jr. vrouw uit Nieuwlande aan. De vrouw liep stage in het centrum en werd door de leiding verdacht van diefstal van geld. Woensdagmorgen werd ze op heterdaad betrapt. De politie sloot haar in voor nader onderzoek. De vrouw wordt verdacht van zeker acht diefstallen van geld uit meerdere wooncentra waar ze stage heeft gelopen. Daarbij ging het steeds om maximaal enkele tientallen euro's. (07-149422)

Vrouw mishandelt en beledigt agenten
ZUIDLAREN - Een 65 jr. uit Zuidlaren heeft woensdagmiddag agenten beledigt en een agente gebeten. De agenten waren door buurtbewoners van de vrouw gebeld omdat zij Lei-lindes vernielde. Toen de agenten de vrouw aanspraken reageerde zij zeer agressief. Ze wenste nergens aan mee te werken en was niet voor rede vatbaar. Toen ze op een bepaald moment de agenten met een staalborstel bedreigde is ze aangehouden. Daarbij beet ze de agente in een arm. De vrouw was zelfs zo agressief dat ze geboeid moest worden overgebracht naar het politiebureau. Op straat beledigde ze de agenten o.a. door ze toe te schreeuwen dat ze fascisten en klootzakken zijn. De vrouw is voor nader onderzoek ingesloten. I.v.m. haar psychische toestand heeft een arts haar onderzocht. (07-149602)

Man gooit ruit in
ASSEN - Op het Koopmansplein in Assen hield de politie in de nacht van woensdag op donderdag, na een melding van een getuige, een 20 jr. inwoner van Nieuw Amsterdam aan. De man was gewond aan een hand. Hij had kort daarvoor een (gestolen) fiets door het raam van een horecagelegenheid aan het Forum gegooid. De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de gestolen fiets. (07-149675)

Aangehouden op verdenking poging doodslag en vernieling COEVORDEN - Woensdagmorgen hield de politie een 25 jr. inwoner van Coevorden aan. De man had kort daarvoor op de Bellweg in Coevorden de auto van zijn 48 jr. vader met een bijl bewerkt en daarna met diverse voorwerpen, waaronder een mes, zijn vader en moeder belaagd. Hierbij raakte alleen de verdachte gewond. De verdachte kon even later in de omgeving worden aangehouden. Hij is na behandeld te zijn aan een hoofdwond ingesloten op het politiebureau. De vader en moeder deden aangifte. (07-149431)

Man loopt met (nep)vuurwapen op straat
BEILEN - Op de Grote Driestraat in Beilen hield de politie woensdagmorgen een 41 jr. man uit die plaats aan. De man was onder invloed en liep te zwaaien met een revolver. Daarmee had hij kort daarvoor enkele wegwerkers bedreigd. Na zijn aanhouding bleek het wapen een niet van echt te onderscheiden neprevolver te zijn. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Het wapen is in beslag genomen. (07-149413)

Helemaal door het lint
EMMEN - In de Zuidlaarderbrink In Emmen ging een 39 jr. man uit die plaats woensdagavond volledig door het lint. De man kwam bij zijn ex-vriendin aan de woning. Toen zij de deur opende greep de man haar bij de heren, sleurde haar uit de woning en smeet en sloeg haar tegen een auto. De vrouw kwam los en vluchtte een woning binnen. De man rende haar achterna en gooide een ruit van deze woning in. Verder bedreigde hij meerdere buurtbewoners, o.a. met een mes, vernielde auto's, liep over auto's heen, gooide met stenen naar omwonenden en mishandelde een buurtbewoonster. Toen de politie kwam was de man weer rustig. Hij was gewond aan zijn hoofd. Hij is aangehouden en na aan zijn wond behandeld te zijn, voor nader onderzoek ingesloten. De 42 jr. ex-vriendin en meerdere buurtbewoners deden of doen nog aangifte van (zware) mishandeling, vernieling en bedreiging. (07-149641)

Ongelukkige valpartijen
MEPPEL - Door een ongelukkige valpartij brak een 87 jr. man uit Meppel woensdagmiddag zijn heup. Op de Touwstraat in Meppel gleed de man uit toen hij vanaf de stoep de weg opliep om naar zijn auto te lopen. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

ZUIDWOLDE - In de nacht van woensdag op donderdag kwam op het fietspad tussen Zuidwolde en Hoogeveen een 17 jr. jongen uit Hoogeveen ook ongelukkig ten val. Hij was met enkele vrienden na een examenfeestje op weg naar huis. Hij kwam met zijn fiets te vallen en brak zijn sleutelbeen. Ook hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Beginnend bestuurder in de fout
ASSEN - Op de Brinkstraat in Assen hield de politie in de nacht van woensdag op donderdag een 20 jr. automobilist uit Beilen aan. De man had gedronken (0,45 promille). De man valt onder de categorie beginnend bestuurder en daarom ligt voor hem de maximale promillagegrens op 0,2 promille. Deze overtreding levert hem een boete op van ¤ 220,- en een rijbewijsstrafpunt.

Proces-verbaal voor verbranden afval
HOOGEVEEN - Een 32 jr. bewoonster van de Wethouder Robaardstraat in Hoogeveen is woensdagavond door de politie bekeurd. De vrouw verbrandde in haar tuin hout en een (geteerde) spoorbiels. Dit veroorzaakte stank en zwarte rook waardoor er klachten binnenkwamen bij de politie..

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.