Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ministerie van Defensie biedt iedere medewerker en manager geautomatiseerd en digitaal relevante personeelsinformatie met Cognos

Van salarisstrook tot managementdashboard - Tot aan de Minister van Defensie aan toe

Nieuwegein, 14 juni 2007 - Cognos (NASDAQ: COGN; TSX:CSN), wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management, heeft een overeenkomst afgesloten met het Nederlandse Ministerie van Defensie. De overeenkomst houdt in dat alle 63.000 medewerkers met Cognos 8 BI digitaal en geautomatiseerd worden voorzien van personeelsinformatie. Het ministerie maakt hiermee een belangrijke efficiencyslag en is in staat om medewerkers snel, eenvoudig en met zelfbediening belangrijke informatie te bieden. De invulling van de HR-rapportages vindt in de loop van 2007 plaats. Begin 2007 jaar koos het Ministerie van Defensie het Cognos 8-platform al als organisatiebrede standaard voor rapportage, analyse, planning en scorecarding.

De overheid moet steeds meer doen met minder geld. Het vereenvoudigen en standaardiseren van processen staat hoog op de agenda. In dit kader past ook het shared service center voor Human Resources dat onlangs door het Ministerie van Defensie werd opgezet. De informatie van het shared service center is opgeslagen in het personeelsinformatiesysteem PeopleSoft en het salarissysteem NSK. Om deze systemen op een efficiënte en effectieve manier te ontsluiten, gaat het ministerie gebruikmaken van Cognos 8 BI-rapportages voor alle medewerkers, tot aan de Minister van Defensie. Zo kunnen straks alle 63.000 personeelsleden iedere maand hun salarisstrook digitaal opvragen via het webportaal van PeopleSoft. Ook werkgeversverklaringen en informatie over hun staat van dienst zullen op dezelfde wijze beschikbaar zijn. Daarnaast krijgen de 8.000 managers binnen de defensieorganisatie automatisch actuele managementrapporten en een dashboard toegestuurd met voor hen relevante HR-informatie.

"Dankzij Cognos kunnen we volledig geautomatiseerd en elektronisch personeelsinformatie beschikbaar stellen aan onze medewerkers op basis van zelfbediening. We verhogen hiermee de service aan onze medewerkers en verlagen de uitvoeringskosten", zegt Jan van Es, Hoofd Directie Personeel van het Ministerie van Defensie. "Bovendien zijn onze managers in staat om beter sturing te geven aan het personeelsbeleid doordat ze alle informatie die ze nodig hebben op een presenteerblaadje krijgen aangereikt. Dit allemaal met één oplossing, die bovendien eenvoudig te gebruiken is."

"Met de keuze voor Cognos 8 BI als organisatiebrede standaard zette het Ministerie van Defensie eerder dit jaar een belangrijke stap naar geïntegreerde informatievoorziening. Dit HR-project is een goed voorbeeld van de ambities van het ministerie op dit vlak", aldus Karel Kinders, Managing Director Cognos B.V. "Het bewijst opnieuw dat onze BI-oplossing hét antwoord is op de vraag naar complexiteitsreductie en standaardisering in de informatievoorziening."

Over Cognos
Cognos, wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management, levert toonaangevende software en diensten voor Enterprise Planning en BI die organisaties helpen hun financiële en operationele prestaties te plannen, te begrijpen en te beheren.

Cognos biedt klanten een compleet Performance System door technologie, analyseapplicaties, best practices en een omvangrijk netwerk van partners bij elkaar te brengen. Dit Performance System is een open en makkelijk aanpasbare oplossing die de ERP-, packaged applications- en database-investeringen van een organisatie beter doen renderen. Het geeft klanten de mogelijkheid vragen te beantwoorden (Hoe doen we het? Liggen we op koers? Wat moeten we eraan doen?) en stelt hen in staat hun huidige prestaties te begrijpen en te volgen en toekomstige businessstrategieën te plannen.

Cognos bedient meer dan 23.000 klanten in ruim 135 landen. De organisaties uit de top-100 die klant bij Cognos zijn, presteren constant beter dan de marktindex. Cognos' oplossingen en diensten voor Performance Management zijn tevens verkrijgbaar via meer dan 3.000 partners en resellers over de hele wereld. Voor meer informatie: www.cognos.nl.