Ingezonden persbericht


Persbericht

14 juni 2007

Samenwerking Universiteitsbibliotheek Amsterdam en Boekmanstichting

Een deel van de collectie van de bibliotheek van de Boekmanstichting is overgedragen aan de Universiteitsbibliotheek van Amsterdam. Op donderdag 14 juni wordt de overeenkomst getekend door beide partijen. Het betreft literatuur over maatschappelijke aspecten van kunst en cultuur in de periode 1963 tot en met 1989.

Sinds 1963 beheert de Boekmanstichting, studiecentrum voor kunst, cultuur en beleid, een bibliotheek met ruim 65.000 titels op dit gebied. De bibliotheek is gehuisvest in een voor bezoekers ideaal gelegen rijksmonument aan de Herengracht. De constante groei van de collectie dwong echter tot het zoeken van partners. De Universiteitsbibliotheek Amsterdam steekt nu de helpende hand uit door een deel van de collectie over te nemen. Tegelijk wordt de collectie ook via de digitale catalogus van de Universiteit van Amsterdam toegankelijk.

Dankzij de samenwerking is de Boekmanstichting in staat binnen het huidige pand een nieuwe, geavanceerde studieruimte annex leeszaal te creëren. Bovendien is het dankzij het partnerschap met de UB mogelijk geworden de voor Nederland en zelfs Europa unieke verzameling van documenten over kunst- en cultuurbeleid verder te laten groeien en uit te dragen.

De herinrichting vindt plaats in de herfst en is mogelijk gemaakt door bijdragen van het ministerie van OCW, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Dioraphte.


---

Voor meer informatie en fotomateriaal:


- Boekmanstichting: Saskia Leefsma (hoofd bibliotheek), s.leefsma@boekman.nl, 020-624 37 39, www.boekman.nl
- Universteitsbibliotheek: Robin van Schijndel (hoofd publieksdiensten) R.W.M.vanSchijndel@uva.nl, 020 5252399, http://cf.uba.uva.nl/

-----------------------

---- --