Gemeente Rotterdam

In de strijd om de titel 'Rotterdamse Ondernemer van het jaar 2007' zijn de namen bekend geworden van de 18 ondernemers die met hun bedrijven doorgaan naar de tweede ronde. Het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) en de Kamer van Koophandel organiseren de Rotterdamse Ondernemersprijs dit jaar voor de 24e keer.

Ondernemers met een goed product en uitstekende bedrijfsresultaten konden zich tot en met 1 juni 2007 aanmelden als kandidaat. Inmiddels heeft de eerste selectie plaatsgevonden. Deze selectie richtte zich vooral op 'op welke gedurfde, creatieve, vernieuwende en vooral ondernemende manier de ondernemer zijn bedrijf heeft uitgebouwd en welke spin off dit heeft voor de Rotterdamse regio'. De organisatie is verrast over de kwaliteit van de 18 aanmeldingen. Alle 18 ondernemingen voldoen in ruime mate aan de selectie-eis. Het gaat om de volgende kandidaten:

* De Korte Sport- en Gezondheidsinstituut
* Koorn & Co

* Tunstall B.V.

* Promasys Upbound International B.V.

* Goedegebuur Vlees Rotterdam

* City Lens / City Bril

* Polyplastic Groep B.V.

* Keurslagerij H.P. van Linschoten

* Gameworld B.V.

* Bouwmeester van Leeuwen

* Stagehands B.V.

* Kruthoffer & Doll B.V.

* Itpreneurs Nederland B.V.

* Detaned B.V.

* Rotterdam Rail Feeding B.V.

* GSH Netherlands B.V.

* B-creative

* BioLab research & solutions

De volgende stap in het juryproces is het bedrijfsbezoek en de accountantscontrole. De jury, vertegenwoordigd door de jurysecretaris en een registeraccountant, bezoekt alle bedrijven persoonlijk. Aan de hand van de bevindingen maakt zij half augustus bekend wie de drie genomineerden zijn die door zullen gaan naar de finale.

De kandidaten maken kans op tastbare waardering voor hun ondernemersprestaties in de vorm van een nominatie en veel gratis publiciteit. De uiteindelijke winnaar ontvangt op 26 september 2007 de Rotterdamse Ondernemersprijstrofee 2007 en een geldbedrag van 10.000,--.