Productschap Diervoeder

14/06/2007

Etikettering voeders voor hobby- en gezelschapsdieren

Bestemd voor: producenten en handelaars van hobby- en huisdiervoeders

Het PDV heeft op haar website een brochure gepubliceerd over de etikettering van voeders voor hobby- en gezelschapsdieren.

Op de website van het PDV is in de kwaliteitsreeks de publicatie "Wetgeving etikettering voeders voor hobby- en gezelschapsdieren" verschenen. Deze publicatie is in samenwerking met de Sectorcommissie Huisdiervoeders tot stand gekomen. Beoogd wordt om het voor bedrijven gemakkelijker te maken om hun producten correct te etiketteren en om de hierin gemaakte keuzen te verantwoorden naar de toezichthouders. Vanuit de publicatie wordt verwezen en kan worden doorgeklikt naar de relevante wettelijke bepalingen. De publicatie en de voorbeeldetiketten zijn met de Voedsel en Warenautoriteit afgestemd.

De brochure is ook in het Engels beschikbaar gekomen, zodat ook buitenlandse bedrijven die in Nederland producten op de markt brengen op de wettelijke verplichtingen kunnen worden gewezen.

Omdat het gaat om geldende wetgeving, is er geen formele overgangstermijn om aan de gestelde regels te voldoen. Indien er echter individuele afspraken met inspecteurs van de Voedsel en Warenautoriteit zijn gemaakt om voorraden - niet helemaal correcte - voorbedrukte verpakkingen op te mogen maken, dan blijven deze afspraken in beginsel gewoon van kracht.

Klik hier om de brochure te bekijken.