ABVAKABO FNV

Heropening onderhandelingen cao RDW door directie afgewezen

ABVAKABO FNV en CNV Publieke Zaak hebben met de directie van RDW op 13 juni overlegd naar aanleiding van het afgewezen onderhandelingsakkoord. We hebben uitgelegd dat onze achterban niet wil instemmen, omdat men zich door de werkgever ondergewaardeerd voelt. Nu steeds meer flexibiliteit van de werknemers wordt gevraagd, willen medewerkers daar de materiële waardering voor terugzien. Met name op de punten eindejaarsuitkering en ziektekostencompensatie is men van mening dat het onderhandelingsakkoord onvoldoende is. De bonden hebben dan ook laten weten, dat het akkoord op deze punten zou moeten worden verbeterd.

Geen ruimte

De directie heeft laten weten geen ruimte te zien om het onderhandelingsakkoord op de genoemde punten te verbeteren. Er kan alleen gepraat worden over aanpassingen in het akkoord met de huidige financiële ruimte. Gezien de afwijzing van het onderhandelingsakkoord door de achterban, is dit voor ABVAKABO FNV en CNV Publieke Zaak geen begaanbare weg. Wij hebben de directie meegedeeld dat wij de ontstane situatie aan de achterban zullen voorleggen. Het overleg is daarop beëindigd.

Kom naar een ledenvergadering

Wij roepen u op om in grote getale aanwezig te zijn op een van de volgende ledenvergaderingen:

* Woensdag 20 juni 2007 van 10.00 tot 12.00 uur, RDW Zoetermeer, zaal 4.32

* Donderdag 21 juni 2007 van 12.30 tot 14.00 uur, RDW Veendam, zaal D 1.31 / 1.32

Het zal duidelijk zijn, dat zonder verdere druk vanuit de werknemers er geen beter resultaat te verwachten valt. Wij willen dan ook nadrukkelijk de vervolgstappen met u bespreken. Een beter resultaat lukt alleen als u bereid bent om de onderhandelaars in woord en daad te steunen. Kom daarom naar een van de bijeenkomsten!