Gemeente Strijen


Bekendmakingen week 24

(14-06-2007) Bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Strijen maken het volgende bekend:

Aanvraag om kapvergunning:

- Gemeente Strijen, Waleplein 2 te Strijen voor het kappen van 2 esdoorns op de locatie Viskilstraat 31, 1 kastanje op de locatie Boompjesstraat 57, 12 meidoorns op de locatie Bosweg, 4 populieren in het plantsoen op de locatie Aleida van Strijenstraat 11 t/m 17 te Strijen (ingekomen op 8 juni 2007).

Deze kapaanvraag ligt vanaf heden 2 weken ter inzage bij het bureau Bestuursondersteuning van de gemeente Strijen. Belanghebbenden kunnen gedurende deze termijn bedenkingen indienen ten aanzien van een eventuele vergunningverlening op grond van artikel 4.5.2. van de Algemeen Plaatselijke Verordening door burgemeester en wethouders. Deze bedenkingen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders.

Aanvraag regulier bouwvergunning 2e fase ontvangen van:
- Woningstichting de Maashoek voor het oprichten van 18 appartementen op de percelen gelegen nabij de Dam (tussen de Diepenhorstweg, Weelsedijk/Boompjesstraat en de Dam) (ontvangen 7 juni 2007).

Aanvraag om reguliere bouwvergunning ontvangen van:
- De heer A. Steenbergen voor het gedeeltelijke veranderen van een boerderij tot woonboerderij op het perceel Buitendijk 23 te Strijen (ontvangen 5 juni 2007).

- Mevrouw E.J.A. Ballering voor het plaatsen van een overkapping, diverse tuinsieraden, een erfafscheiding en een poort. Tevens een verzoek de bestaande schuur te gaan gebruiken voor opslag op het perceel Ritselaarsdijk 10 te Strijen (ontvangen 5 juni 2007).
- De heer J.H. Mulder voor het omzetten van een reeds verlopen tijdelijke bouwvergunning voor het plaatsen van een pension in een definitieve bouwvergunning op het perceel Nieuweweg 2A (ontvangen 6 juni 2007).

- De heer P. van Steijn voor het geheel oprichten van een aangebouwde schuur op het perceel Weelsedijk 58 te Strijen (ontvangen 8 juni 2007).

Aanvraag om monumentenvergunning ontvangen van:
- R. Dorst/M. Cats voor het renoveren van de gevel aan de voorzijde op het perceel Kerkstraat 17 te Strijen (ontvangen 4 juni 2007).
- Orange Nederland N.V. voor het plaatsen van een antenne opstelpunt op het perceel Schelpweg 46 te Strijen (ontvangen 4 juni 2007).

Met vragen over het gebruik van eventuele rechtsmiddelen (bezwaren e.d.) tegen de verzoeken om bovengenoemde aanvragen kunt u zich wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Vrijstelling artikel 19, lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening: Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 19, lid 3 WRO, juncto artikel 20, lid 1, sub c van het besluit op de Ruimtelijke Ordening (BRO) vrijstelling te verlenen aan:

- De heer M.A. van den Berg voor het plaatsen van een erfafscheiding voor de voorgevel op het perceel Oudendijk 44 te Strijen.

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 18 juni 2007 gedurende zes weken ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Een ieder kan binnen de termijn van terinzagelegging een zienswijze omtrent de ontwerpbesluiten indienen bij ons college. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor dient tijdig een afspraak te worden gemaakt (telefoonnummer 078-6748231). Degene die zijn zienswijze indient, kan op een nader te bepalen datum tijdens een hoorzitting in de gelegenheid worden gesteld om de zienswijze nog nader toe te lichten.
Voorontwerp bestemmingsplan Bedrijventerreinen: Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat het voorontwerp bestemmingsplan Bedrijventerreinen met ingang van 18 juni 2007 gedurende 6 weken tijdens openingstijden ter inzage ligt bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis (Waleplein 2 in Strijen). Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

Het voorontwerp bestemmingsplan heeft betrekking op alle bedrijventerreinen binnen de kern van Strijen, met uitzondering van het nieuwe bedrijventerrein VI. Het plangebied ligt aan de noord- en oostzijde van de kern Strijen. De plangrenzen worden gevormd door de Trambaan aan de westzijde, de grens met de golfbaan aan de noordzijde en de Oud Bonaventurasedijk aan de oost- en zuidzijde. Tot het plangebied behoren ook de gronden van het tankstation aan de westzijde van de Trambaan. De gronden die zijn opgenomen in het bestemmingsplan Bedrijventerrein VI vallen buiten het plangebied. Dit betreffen de gronden die zijn gelegen tussen de Trambaan, de waterloop ten zuiden van de Edisonweg, de Industriestraat en de Kamerlingh Onnesstraat.

Het voorontwerp bestemmingsplan heeft hoofdzakelijk tot doel om tot een actuele en eenduidige bestemmingsregeling te komen ter vervanging van de vigerende bestemmingsplannen.
Ingezetenen en belanghebbenden worden gedurende de ter inzage termijn in de gelegenheid gesteld een zienswijze omtrent het voorontwerp bestemmingsplan in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders van Strijen, postbus 5881, 3290 EA Strijen. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor dient tijdig een afspraak te worden gemaakt met mevrouw L. Bos, bereikbaar onder telefoonnummer 078-6748228 of de heer L.C. den Hartigh, bereikbaar onder telefoonnummer 078-6748227.

Algemene Wet Bestuursrecht
Burgemeester en wethouders van Strijen maken de volgende besluiten bekend:

Reguliere bouwvergunning verleend aan:

- H.J. Kerkhof voor het plaatsen van een beschoeiing op het perceel Schenkeldijk 107 te Strijen (verzonden 14 juni 2007).
- Mevrouw M.M. Schaay voor het oprichten van een aanbouw op het perceel Meeuwenoordseweg 5 te Strijen (verzonden 14 juni 2007).

Een standplaatsvergunning verleend aan:

- Stichting Fysiologic, Dalweg 48 te Zeist voor het innemen van een standplaats van 20 juni tot en met 20 juli 2007 op de parkeerplaats van het verzorgingshuis De Hoge Weide, Grote Weel 1 te Strijen (verzonden 12 juni 2007).

Een vrijstelling van het sluitingsuur is verleend aan:
- Café-restaurant Het Plein, Stockholmplein 3 te Strijen voor de nacht van 16 juni op 17 juni 2007 tot 03.00 uur (verzonden 12 juni 2007).
- Herberg Het Wapen van Strijen, Molenstraat 7 te Strijen voor de nacht van 16 juni op 17 juni 2007 tot 05.00 uur (verzonden 12 juni 2007).

Een vergunning is verleend voor het houden van een verloting aan:
- Vrouwenvereniging Dorcas, mevrouw W. de Baat Schaweg 4 te Mookhoek waarbij de trekking plaats heeft op 27 oktober 2007 (verzonden 12 juni 2007).

- S.V. Ventura Sport, de heer A.C. Hordijk, Roerdompstraat 88 te Strijen waarbij de trekking plaats heeft op 22 december 2007 (verzonden 12 juni 2007).

Een ontheffing op grond van artikel 35 van de Drank- en Horecawet is verleend aan:

- Cateringbedrijf Facilities & Results B.V, de heer J. Oudheusden, Penningkruid 4 te Puttershoek voor het schenken van zwakalcoholische dranken tijdens een feest op 23 juni 2007 op de locatie Strijensedijk 3 te Mookhoek (verzonden 15 juni 2007).

Verkeersbesluit:
Burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen maken bekend dat zij een verkeersbesluit hebben genomen voor het plaatsen van een aantal borden ten behoeve van de inrichting van een wegversmalling ter hoogte van de woning Schelpweg 60 te Strijen. Het gaat hier om het aanbrengen van de aankondiging van een wegversmalling met daarop vermeld het geldende snelheidsregime van 30 km/u. Het is de bedoeling dat hiermee de snelheid van het verkeer in de Schelpweg wordt gereduceerd.

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de vergunning is verzonden naar de aanvrager (of, wanneer er geen aanvrager is, na deze publicatie) een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het besluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaarschrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.
Goedkeuring bestemmingsplan "Landelijk Gebied, 8e herziening" (Land van Esseweg 8)
Burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen maken ingevolge het bepaalde in artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bij besluit van 8 juni 2007 goedkeuring hebben verleend aan het bestemmingsplan "Landelijk Gebied, 8e herziening". Dit bestemmingsplan is op 27 maart 2007 door de gemeenteraad vastgesteld. Het bestemmingsplan "Landelijk Gebied, 8e herziening" heeft betrekking op het vervallen van het agrarische bouwblok op het perceel Land van Esseweg 8 in Strijen.

Het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en het goedgekeurde bestemmingsplan liggen vanaf maandag 18 juni 2007 gedurende 6 weken (tot 30 juli 2007) tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Het gemeentehuis is van maandag tot en vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

Gedurende de ter inzage termijn van 6 weken kunnen zij, die zich tijdig met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten hebben gewend, alsmede zij die aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, schriftelijk beroep instellen tegen het goedkeuringsbesluit bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Binnen de beroepstermijn kan diegene die beroep heeft ingesteld tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Het goedkeuringsbesluit treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.