Ingezonden persbericht


WESTERN DIGITAL VERGROOT MY BOOK-WERELD MET 1,5 TB EN 750 GB EXTERNE HARDE SCHIJVEN

Capaciteit voor meer dan 400.000 digitale foto's

Amsterdam, 14 juni 2007 - Western Digital Corp. (NYSE: WDC) breidt zijn My Book(TM)-productserie uit met externe harde schijven met een capaciteit van 1,5 TB en 750 GB. De My Book-producten zijn gebruiksvriendelijke harde schijven voor consumenten en variëren van wereldwijde toegang tot gegevens en het eenvoudig delen hiervan, tot en met extra opslag- en back-upruimte voor pc's. Met deze externe harde schijven komt Western Digital tegemoet aan de groeiende vraag naar uiteenlopende opslagmogelijkheden. Steeds vaker willen consumenten zeer grote bestanden opslaan, zoals digitale foto's en High-Definition video- en muziekbestanden. Tot de My Book-producten behoren de My Book World-, My Book Pro-, My Book Premium- en My Book Essential-edities.

"Consumenten gebruiken steeds meer multimedia-apparaten: van digitale camera's en muziekspelers tot en met videocamera's. Western Digital biedt in de My Book-familie eenvoudige oplossingen voor het veilig op afstand opslaan, delen, beschermen en beheren van belangrijke data. Gebruikers kunnen daardoor met een gerust hart hun bestanden toevertrouwen aan My Book", zegt Jim Welsh, vicepresident en algemeen directeur Branded Products van Western Digital.

De populaire Western Digital My Book-producten zijn even gebruiksvriendelijk als standaard huishoudelijke apparaten. Daarbij zijn gedeelde data, foto's en muziek op de My Book World-editie vanaf elke computer eenvoudig toegankelijk. Zelfs wanneer de pc uitstaat en ongeacht of de content zich thuis, op kantoor of enige andere plek ter wereld bevindt. Alle data is veilig opgeslagen op de My Book World Edition.

Met de Western Digital My Book Pro-, Premium- en Essential-edities is eenvoudig extra opslagruimte aan een pc of Mac® toe te voegen. Hierdoor profiteren gebruikers van extra back-up- of opslagruimte voor waardevolle data. Bovendien voldoet de My Book-productserie aan uiteenlopende opslagbehoeften van verschillende consumenten. De harde schijven zijn geschikt voor eenvoudig inplugbare back-up en tevens als hoogwaardige extra opslagruimte voor omvangrijke audio- en videoprojecten.

Beschikbaarheid en prijs

De WD My Book-producten met een capaciteit van 1,5 TB en 750 GB zijn te verkrijgen bij (online) verkooppunten van Western Digital voor een adviesprijs van ongeveer 330 euro voor 750 GB en 599 euro voor 1,5 TB (incl. btw), afhankelijk van het model en de capaciteit. Meer informatie over WD My Book externe harde schijven is te vinden op: www.wdmybook.com.

Over WD
Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storagemarkt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storageproducten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.

Ingezonden persbericht