Gemeente Breda

Topklas succes: leerlingen vergroten kennis Nederlandse taal

Wethouder Snier heeft donderdagmiddag 14 juni certificaten uitgereikt aan 9 kinderen die met succes de TOPklas afrondden.

Dit is een klas voor leerlingen na groep 8 die door hun taalachterstand in het voortgezet onderwijs dreigen vast te lopen. Een jaar lang zijn zij intensief begeleid bij het wegwerken van die achterstand. Niets staat hen nu nog in de weg om met succes een opleiding in het voortgezet onderwijs te starten.

De gemeente Breda vindt het belangrijk dat kinderen alle kansen krijgen voor een goede opleiding. Daarom heeft zij samen met De Nassau het afgelopen schooljaar deze Topklas ingericht. Alleen gemotiveerde leerlingen met minstens een VMBO-theoretisch niveau zijn toegelaten. Zij hebben een jaar lang hard gewerkt om hun kennis van de Nederlandse taal te vergroten, voordat zij een opleiding in het voortgezet onderwijs gaan volgen.

De Topklas is een succes, alle reden dus om ermee door te gaan. Weliswaar op een andere locatie en onder een andere naam: KOPklas. In het schooljaar 2007 -2008 is de KOPklas gehuisvest in het Nemancollege aan de Verviersstraat.

Breda, 14 juni 2007