Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda donderdag 14 juni

BREDA, 14 juni 2007

Twee aanhoudingen na aanrijding met gestolen auto

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag rond 12.15 uur een 20-jarige man en een evenoude vrouw uit Breda aangehouden, nadat ze bij een verkeersongeval betrokken waren en wegliepen. Rond het middaguur reed een 48-jarige automobiliste uit Prinsenbeek over de Vaareindseweg en werd op de kruising met de Leursebaan geraakt door de auto van het tweetal die met hoge snelheid kwam aanrijden. De vrouw liep al snel weg richting het Liesbos en de man informeerde even bij de Prinsenbeekse naar haar toestand, maar nam toen ook de kuierlatten. Gealarmeerde agenten konden het tweetal even later in de kraag pakken in het Liesbos. De auto waarin ze reden, bleek eind mei bij een woninginbraak aan de Middachtenstraat in Breda gestolen te zijn. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoek de zaak.

Jongen aangehouden na bedreiging met stanleymes

BREDA: Een 16-jarige jongen uit Hulst is woensdagmiddag kort na 16.30 uur aangehouden in het Valkenberg. Een 18-jarige vrouw uit Breda en enkele van haar vrienden zouden door de jongen, die dronken oogde, bedreigd zijn met een stanleymes. De jongen zelf heeft verklaard dat hij bij wijze van grap het mes heeft laten zien aan wat mensen in het park. Na verhoor op het bureau is hij heengezonden; de politie overlegt met justitie of en welke straf passend is.

Jongen (14) aangehouden na diefstal fiets

BREDA: De politie heeft woensdagavond kort voor 23.00 uur op het Manhuisveld een 14-jarige jongen uit Breda aangehouden. Hij was samen met een vriendje het slot van een zwarte damesfiets aan het slopen met een steen. Een politieagent in zijn vrije tijd zag het tweetal in actie, hield de 14-jarige jongen aan en belde zijn collegas. Later bleek ook de tweede jongen betrokken; hij is nog niet aangehouden, maar zijn identiteit is bekend. De 14-jarige jongen is in verzekering gesteld.

Winkeldief aangehouden

ETTEN-LEUR: Een 30-jarige inwoner van Etten-Leur is donderdag rond 13.30 uur aangehouden bij een bouwmarkt aan het Trivium. De man probeerde een set inbussleutels mee te nemen zonder die te willen afrekenen. Personeel had hem echter door. Na verhoor is de man met een proces-verbaal heengezonden.

Auteur: Andre van den Hul