ABVAKABO FNV

VNG koerst af op conflict

Tot verbazing van ABVAKABO FNV en de andere bonden heeft het College voor Arbeidszaken (CvA) van de VNG tijdens de vierde onderhandelingsronde over een nieuwe cao Gemeenten opeens een eindbod gedaan. Wij waren nog lang niet klaar met onderhandelen, er lagen nog tal van zaken om te bespreken. Het is ons een raadsel waarom werkgevers het gesprek halverwege de rit zonder aanleiding beeindigen. Dat is onverantwoord. Werkgevers zijn het aan alle werknemers verplicht om net als de bonden energie te steken in een echte, doordachte toekomstvisie.

Zonder inhoudelijk overleg concludeerde het CvA eenzijdig dat we zijn uitgepraat en dat verder overleg geen zin had. De VNG is ook van mening dat veel zaken best lokaal geregeld kunnen worden, maar wij zien in de praktijk dat daar veel te weinig van terecht komt en willen dus centrale afspraken maken.
Inhoudelijk is het eindbod op tal van punten onvoldoende; ABVAKABO FNV, CNV Publieke Zaak en CMHF hebben dit dan ook afgewezen. Wij gaan zo snel mogelijk met onze kaderleden de ontstane situatie bespreken.

Meer over het eindbod kunt u lezen op www.caogemeenten.nl