Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Weybridge, 14 juni 2007

Sony vereenvoudigt leven van de reiziger met multifunctionele kaartlezer

De divisie IT-randapparatuur van Sony heeft vandaag aangekondigd dat de reeks computeraccessoires is uitgebreid met een gebruikersvriendelijke, 17-in-1 externe kaartlezer. Deze card reader (model MRW62E S1/171) ofwel multi-kaartlezer kan niet alleen 17 verschillende typen geheugenkaarten lezen, waaronder de Memory Stick-serie van Sony en SD- en xD-Picture Card-kaarten, maar beschikt ook over 'Drive Letter recognition software' zodat het overdragen van gegevens aanzienlijk overzichtelijker en eenvoudiger is.

Dankzij de Drive Letter herkennings-software is de multi-kaartlezer een uiterst gebruiksvriendelijk product. In plaats van het gebruikelijke pictogram voor verwijderbare schijven dat in Microsoft Windows bij 'Deze computer' wordt weergegeven, verschijnt een afbeelding van het type media zodra de kaartlezer wordt aangesloten. Dit zorgt voor een duidelijk overzicht wanneer meerdere opslagkaarten zijn aangesloten, waardoor het overdragen van bestanden een stuk eenvoudiger is.

MRW62E S1/171

De 17-in-1 externe multi-kaartlezer is compatibel met Microsoft Windows Vista. Het heeft een high-speed USB 2.0-aansluiting voor eenvoudige driver-loze, plug-and-play-installatie en een optimale overdracht van digitale foto's, muziek en gegevens. De kaartlezer ondersteunt de meeste bekende mediakaarten, zoals Memory Stick, Memory Stick Duo, Memory Stick PRO, Memory Stick PRO DUO, MagicGate Memory Stick, Memory Stick Micro, CompactFlash, Microdrive, SmartMedia, xD-Picture Card, SD Memory Card, SDHC, miniSD Card, MultiMediaCard en RS-MMC. De kaartlezer is bijzonder duurzaam en aan strenge kwaliteitstesten onderworpen, waaronder een simulatie van 10.000 gebruikscycli. Daarnaast biedt Sony een garantie van twee jaar.

"Al onze computeraccessoires worden ontworpen met de intentie om het leven van gebruikers te veraangenamen. De compacte vorm van de 17-in-1 multi-kaartlezer sluit aan op de trend dat we niet langer vanuit één werkplek werken, en dat randapparaten klein en licht moeten zijn. Daarnaast biedt de herkenningssoftware gebruikers een duidelijk overzicht in wat soms een brei van drivers is, zodat het product heel eenvoudig te vinden en dus te gebruiken is", aldus Andrew Barrow, Senior Product Manager voor computeraccessoires bij de divisie IT-randapparatuur van Sony Europe.

De MRW62E-S1/171 is compatibel met Windows Vista, Windows XP, Windows 2000 of hoger en Mac OS X versie 10.2 of hoger.

De Sony MRW62E-S1/171 is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van E 29,99 inclusief btw.

Noot voor de redactie,