Politie Hollands Midden

Datum: 14 juni 2007


---
Lisse Verkeersongeval Op de kruising van de Oranjelaan met de Heereweg heeft er op donderdagochtend 14 juni een verkeersongeluk plaatsgevonden waarbij drie auto's betrokken waren. Een 25 jarige man uit Lisserbroek reed in een bestelauto over de Oranjelaan, gaande in de richting van Heereweg te Lisse. Voor hem in dezelfde richting reed een 60 jarige automobiliste uit Lisse en een 50 jarige bestuurder van een autobus uit Haarlem.

De Lisserbroeker kon niet op tijd tot stilstand komen toen het verkeer voor hem afremde en botste op de personenauto. Vervolgens botste door de kracht van de botsing de personenauto op de autobus. Een inzittende van de autobus, een 24 jarige vrouw uit Lisse, is met nekklachten overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp.

Gouda Man gewond na val van trap Een 45 jarige man uit Houten is op donderdagochtend 14 juni gewond geraakt na een val van een trap in het kantoor van de ABN AMRO aan de Vredebest. 1-1-2 werd gebeld waarna ambulance, maar ook de traumahelikopter ter plaatse kwamen. De trauma helikopter landde op het Kleiwegplein waardoor dit verkeersplein werd afgezet voor verkeer. Het slachtoffer is vervolgens met onbekend letsel met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Verdachte aangehouden op verdenking van beroving

Gouda - De politie Hollands Midden heeft dinsdag 5 juni een 19 jarige man uit Gouda aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een beroving. Het misdrijf vond op maandag 12 maart plaats aan het Poldermolenplein in Gouda. Van een 42 jarige vrouw werd met geweld een tas met daarin een geldbedrag gestolen. Dit gebeurde op het moment dat zij geld bij een bank wilde afstorten. Vervolgens sprong de dader met de tas achterop de fiets bij een jongen op de Getijmolenerf en verdwenen zij.

De politie startte direct een onderzoek. Uit dit onderzoek werd duidelijk dat de twee zich al enige tijd op het Poldermolenplein in de omgeving van de bank ophielen. Op grond van getuigenverklaringen en ander onderzoek kon enige tijd later één van de verdachten worden aangehouden. De verdachte is vrijdag 8 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. De politie zet het onderzoek naar de tweede verdachte in deze zaak voort.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --