Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 14-06-07

TILBURG, 14 juni 2007

Politievoertuigen in aanrijding bij onderzoek inbraak

OISTERWIJK Tijdens een onderzoek naar aanleiding van een bedrijfsinbraak op het bedrijventerrein Kerkhoven raakten op de Blokshekken twee politievoertuigen betrokken bij een aanrijding. Een motoragent liep daarbij verwondingen op. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het Sint Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.

Rond 07.30 uur stelden enkele politie-eenheden naar aanleiding van een inbraakmelding in een bedrijf aan de Nijverheidsweg een onderzoek in. Bij het ter plaatse gaan reed een verdachte auto de politie tegemoet. Bij het zien van de agenten keerde de auto en reed met hoge snelheid weg. Hierop zette de politie een achtervolging in. Deze achtervolging werd gestaakt toen de verdachte met hoge snelheid de bebouwde kom van Oisterwijk in reed en door de snelheid zich erg verkeersgevaarlijk gedroeg. De auto verdween op dat moment uit het zicht. Korte tijd later trof een politie-eenheid de auto aan op een parkeerterrein aan de Blokshekken. Tijdens het benaderen van dit voertuig kwam het politieauto met de achterzijde in aanrijding met een politiemotor.

Op het parkeerterrein troffen de agenten de verdachte auto onbeheerd aan. Onderzoek wees uit dat de auto afgelopen nacht ontvreemd was. De auto is door de politie in beslag genomen. Onderzoek bij het bedrijf wees uit dat er daadwerkelijk was ingebroken. Door het forceren van een raam op de eerste verdieping werd de toegang tot het bedrijf verschaft.

Politie arresteert Bredanaar voor diefstal / heling fiets

TILBURG De politie heeft gisteravond rond de klok van 20.00 uur in een woning in de wijk Hasselt een 32 jarige Bredanaar aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal / heling van een damesfiets. Onderzoek wees uit dat de fiets op 07 mei ontvreemd is uit een schuur aan de Nassaustraat.

Gisteravond zagen agenten de verdachte fietsen in de IJskelderstraat. Bij het zien van de politie vluchtte de man via een brandgang weg. Na een korte achtervolging lukte het de agenten de man aan te houding in een woning in de wijk Hasselt. De fiets werd in beslag genomen. Op het bureau legde de man een ontkennende verklaring af.

Politie houdt vriend en vriendin aan voor mishandeling van ex

TILBURG De politie heeft gisteravond even na 18.00 uur op het politiebureau aan de Ringbaan Zuid een 22 jarige Tilburger en diens 23 jarige Tilburgse vriendin aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht een 20 jarige Tilburgse vrouw te hebben mishandeld. Het slachtoffer betreft de ex-vriendin van de verdachte

Het slachtoffer verklaarde dat het tweetal aan de deur kwam. Tussen haar en de verdachten ontstond een woordenwisseling wat uitmondde in een conflict. Tijdens dat conflict werd volgens de verklaring van het slachtoffer ze aan haar haren getrokken en in het gezicht geslagen. Als gevolg daarvan liep ze een gezwollen gezicht op. De politie stelt een onderzoek in.

Politie onderzoekt poging tot beroving

TILBURG Met het opnemen van een aangifte is de politie een onderzoek gestart naar aanleiding van een poging tot beroving die gistermiddag rond 15.00 uur gepleegd is op de Gilzerbaan te Tilburg. Het slachtoffer, een 21 jarige man uit Gilze deed hiervan aangifte.

Het slachtoffer fietste over de Gilzerbaan in de richting van Gilze. Ter hoogte van het Bels lijntje wenkte een onbekende man hem. Omdat het slachtoffer in de veronderstelling was dat de onbekende man hem iets wilde vragen fietste hij naar hem toe. Toen de Gilzenaar bij hem was greep de verdachte hem vast en duwde een scherp voorwerp tegen de keel van het slachtoffer. Dit bleek achteraf een kapot blikje te zijn. Het lukte de man uit Gilze zich uit de greep van de verdachte los te maken en te vluchtten.

Man van fiets geveegd

TILBURG: Een 53-jarige Tilburger is gisteravond rond 19:45 uur op de Corellistraat licht gewond geraakt. Hij werd aangereden door een veegwagentje van het BAT.

De bestuurder van het wagentje keerde en schepte daarbij de fietser. Die had niet in de gaten dat het voertuig in staat was bijna haaks te draaien. Het gevolg was dat de man ten val kwam. Hij hield aan het voorval een schaafwond aan zijn rechter elleboog en een kapotte fiets over. De veegwagen had geen zichtbare schade.

Politie waarschuwt voor oplichters

MOERGESTEL: Een 77-jarige vrouw uit Moergestel is gistermiddag rond 17:45 uur het slachtoffer geworden van een oplichter. Ze kocht aan de deur een pak koeken, maar had geen kleingeld in huis. Daarom betaalde ze met briefgeld. De man vertelde dat hij het biljet ging wisselen, maar kwam vervolgens niet meer terug.

De vrouw omschrijft de dader als een lichtgetinte man met een normaal postuur. Zijn lengte is ongeveer 1.80 meter. Zijn leeftijd ligt rond de 21 jaar. Hij had zwart, kort haar en droeg een witte trui om zijn hals. Hij sprak goed Nederlands. Als mensen iets gezien of gehoord hebben, kunnen ze contact opnemen met de politie via 0900-8844 of bellen naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Vrachtwagenchauffeur verlaat plaats ongeval

TILBURG: De politie onderzoekt een verlaten plaats ongeval die gistermiddag rond 16.30 uur plaats vond op de Bredaseweg in Tilburg. Een 21-jarige Tilburger deed hiervan aangifte. De man botste tegen een lantaarnpaal nadat hij volgens zijn verklaring van de weg gedrukt werd door een vrachtauto.

Het slachtoffer reed als automobilist over de Bredaseweg, komende uit de richting Hulten. Bij de stoplichten op de kruising met de Baron van Voorst tot Voorstweg moest hij stoppen. Nadat hij even later optrok, haalde een groene vrachtwagen hem links in. Tijdens deze inhaalmanoeuvre kwam de vrachtwagen op de rechter rijstrok terecht waar op dat moment het slachtoffer reed. Om een aanrijding te voorkomen week de Tilburger uit richting de berm en botste daarbij tegen een lantaarnpaal aan. De auto liep ten gevolge van de aanrijding flinke schade op.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijfspand

Tilburg: Vannacht rond 03:15 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Kroonstraat. Daarbij werd onder andere een laptop meegenomen.

De daders zijn via het platdak van de entreehal naar een raam geklommen en hebben dat geforceerd. Vervolgens hebben ze op de eerste verdieping alle kasten doorzocht. Ook werd er een ruit van een afgesloten kantoorruimte ingegooid met een bureaustoel. Uit deze ruimte is de laptop ontvreemd.

Auteur: Desiree Brabers / Ronald Monsieurs