Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 14 juni 2007

Zaanstreek-Waterland, 14-06-2007

Verdachte opgepakt na restaurantbezoek

Purmerend, 1 mei 2007, 01:46 uur

De politie heeft een 22-jarige Purmerender aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De verdachte werd sinds 1 mei gezocht vanwege vermeende betrokkenheid bij een vechtpartij in een horecagelegenheid op de Koemarkt. Een 26-jarige jongen kreeg daar om onduidelijke reden ruzie met een aantal mannen. Op de dansvloer zou hij plotseling een klap in zijn nek hebben gekregen en op zijn mond zijn geslagen. Het slachtoffer heeft onder meer schade aan zijn bovengebit opgelopen. Destijds hield de politie al 2 Purmerenders aan van 20 en 22 jaar, maar de derde liep nog op vrije voeten. Een agent in burger zat woensdagavond te eten in een Purmerends restaurant en zag de verdachte zitten. De agent waarschuwde zijn collega's die vervolgens de uitgangen van het restaurant bewaakten. Nadat de verdachte uitgegeten was werd hij buiten opgewacht. Hij is in een cel opgesloten en wordt voorgeleid aan de Rechter-commissaris.

Politie zoekt getuigen bijtende hond

Zaandam, 11 juni 2007, 19:34 uur

Een 39-jarige Zaandammer heeft dinsdag bij de politie gemeld dat hij en zijn 6-jarige neefje zijn gebeten door een hond in het Darwinpark. Maandag 11 juni even na half acht 's avonds liepen de man en zijn neefje door het park toen ze een man tegenkwamen met 2 loslopende honden bij zich. Een van de honden, een bruin/gele die leek op een pitbull, begon uit het niets het 6-jarige jongetje te bijten. Toen zijn oom dit wilde verhinderen werd ook hij gebeten. Het neefje heeft flinke verwondingen opgelopen aan zijn hoofd, rug en arm en heeft een nacht in het ziekenhuis gelegen. De 39-jarige oom is gewond geraakt aan een arm en vingers.

Signalement hondeneigenaar:

* Blanke forse man, ong. 1.85 m lang
* Blond, kort geschoren haar
* Blauwe spijkerbroek en blauw shirt
* Hij droeg een ongeveer 6 maanden oude baby op zijn arm * De andere hond was jong, klein, grijs van kleur en leek op een Engelse Buldog


De politie verzoekt getuigen, of mensen die de hondeneigenaar menen te kennen, te bellen met het wijkteam Poelenburg, via 0900-8844.

Man aangehouden na huiselijk geweld

Purmerend,

Een 36-jarige Purmerender is aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn ex-vriendin. De man was in de woning van zijn ex toen hij ruzie kreeg met een familielid van zijn ex-vriendin. Hierbij zou de verdachte met een koekenpan hebben willen slaan. De ex-vriendin kwam tussenbeide en werd vervolgens doelwit. Ze is volgens eigen zeggen geduwd, geslagen en bij de keel gegrepen. Ze vluchtte naar de wc en belde de politie. De politie was erg snel ter plaatse en hield de inmiddels naar buiten gelopen verdachte op straat aan. De man is verhoord en er is proces-verbaal opgemaakt.

Veel te veel gedronken

Zaandam, 14 juni, 03:10 uur

Agenten hebben op de Heijermansstraat in de nacht van woensdag op donderdag een 25-jarige Zaandammer aangehouden. De man zat met een flinke slok op achter het stuur van zijn auto. Hij had een alcoholgehalte van 1,3 terwijl voor hem, als beginnende bestuurder, een alcohollimiet geldt van 0,2. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Hardrijders

Wormerveer/Zaandijk, 13 juni, 09:00-12:15 uur

Tijdens twee snelheidscontroles op de Provincialeweg Zaandam-Castricum werden woensdagochtend twintig hardrijders bekeurd. De bestuurders hadden meer dan 76 km per uur op de teller staan waar 70 km per uur is toegestaan. De hoogste snelheid bedroeg 100 km per uur. Tijdens de controle werden ook nog vijf bestuurders aan de kant gezet omdat zij geen gordel droegen.

Bromfietscontrole

Purmerend, 13 juni,18:30-21:15

Agenten van het verkeershandhavingsteam hebben woensdagavond zeven boetes uitgedeeld tijdens een bromfietscontrole op het Prinsenhof. Van zestien bromfietsen werd het vermogen gemeten en drie reden er te hard. De overige boetes waren voor het niet dragen van de helm (3x) en het rijden zonder rijbewijs.

Geen gordel

Landsmeer, 13 juni 15:00-15:45 uur.

Op de Kerkebreek hebben agenten woensdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. In drie kwartier werden zes bestuurders bekeurd. Vier boetes waren voor het niet dragen van de gordel en twee voor het bellen tijdens het rijden en het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

Negentien bromfietsers bekeurd

Koog aan de Zaan, 13 juni 14:00-16:30 uur.

Tijdens een bromfietscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum werden negentien bromfietsers bekeurd. Vijf bestuurders droegen geen helm, één bromfietser reed zonder rijbewijs en dertien bestuurders hadden hun voertuig opgevoerd. Eén van de bromfietsen haalde een snelheid van 85 km per uur op de rollentestbank.

Snelheidscontrole sluipverkeer

Middenbeemster, 13 juni, 07:35-08:45 uur

Op de Nekkerweg (60 km per uur), tussen de Volgerweg en de Zuiderweg, werden woensdagochtend vijf hardrijders aan de kant gezet. De hoogste snelheid werd gehaald door een motorrijder en bedroeg 91 km per uur. Van vijftig bestuurders werd de snelheid gemeten. Hierbij werd gebruik gemaakt van een lasergun.

Het vele snelverkeer dat tijdens de ochtendspits over de Nekkerweg, gelegen in een 60-km-zone, rijdt, zorgt ervoor dat vooral fietsers zich niet veilig voelen op deze weg. Het gemiddeld aantal passanten per dag bedraagt 580 en de gemiddelde snelheid van deze passanten, inclusief het langzaam verkeer, bedraagt ongeveer 65 km per uur.

Ook de komende tijd zal er op de Nekkerweg, en de Purmerenderweg en de Oostdijk, tijdens de spitsuren geregeld op snelheid gecontroleerd worden.

Laatst gewijzigd 14-06-2007 15:27 | © Politie Zaanstreek-Waterland |