Gemeente Castricum

College wil eerst visie voor oude Haarlemmerweg

In het gebied rondom de Oude Haarlemmerweg zijn diverse ontwikkelingen gaande. Verscheidene partijen hebben een (principe)verzoek ingediend om bouwplannen te realiseren. Gezien al deze ontwikkelingen is het college van mening dat deze plannen in relatie tot elkaar bekeken dienen te worden. Om dit te bewerkstelligen dient er een overkoepelende visie te worden opgesteld. Deze visie dient op hoofdlijnen de gewenste stedenbouwkundige structuur van het gebied aan te geven. Welke gebieden/locaties kunnen ontwikkeld worden en welke niet. Uiteraard met in achtneming van de reeds ingediende verzoeken. Er zal integraal worden gekeken naar verkeer en parkeren, groenvoorzieningen, water, etc. Kortom een ruimtelijke visie voor het gehele gebied.

Plangebied
Het gebied waarvoor de visie wordt opgesteld wordt begrensd:
- aan de noordzijde door de Gasstraat;

- aan de westzijde door de Beverwijkerstraatweg;
- aan de zuidzijde door de Oude Haarlemmerweg en het verlengde daarvan naar de Castricummer Werf toe en;

- aan de oostzijde door de groenstrook tussen de Castricummer Werf en de achtertuinen van de Oude Haarlemmerweg.

Concept-visie
Kuiper Compagnons uit Rotterdam heeft de opdracht gekregen deze visie op te stellen. De concept-visie is inmiddels klaar en bestaat onder andere uit enkele ruimtelijke inrichtingsmodellen voor het gebied. De concept-visie is nu gereed om gepresenteerd te worden aan de initiatiefnemers, de direct belanghebbenden en eventuele geïnteresseerden voor een eerste consultatie.

Informatieavond
De concept-visie wordt op dinsdag 19 juni 2007 gepresenteerd. In de grote zaal van Geesterhage (Geesterduinweg 3) kunnen initiatiefnemers, belanghebbenden, en geïnteresseerden vanaf 19.00 uur tot 22.00 uur kennis nemen van de concept-visie. De verschillende ruimtelijke modellen worden gepresenteerd op diverse grote panelen in de zaal. Tijdens de avond kunnen er vragen worden gesteld over de concept-visie aan verschillende ambtenaren van de afdeling VROM en de stedenbouwkundige van Kuiper Compagnons. Wethouder Portegies is eveneens bij de informatieavond aanwezig.

Vervolgtraject
Vanaf woensdag 20 juni 2007 ligt de concept-visie ter inzage voor een periode van 2 weken (1e consultatie omwonenden en initiatiefnemers). De concept-visie is vanaf de genoemde datum ook via onze website in te zien (www.castricum.nl). Gedurende de periode van 2 weken kan een ieder reageren op de concept-visie.
De ingediende reacties van omwonenden, initiatiefnemers, belanghebbende organisaties, etc. worden vervolgens behandeld. Uiteindelijk dient dit te leiden tot een aangepaste concept-visie (bij voorkeur) bestaande uit één ruimtelijk inrichtingsmodel. Na het zomerreces wordt de 2e concept-visie in de inspraak worden gebracht. Gedurende de inspraak kan een ieder een reactie bij ons indienen.
Na de inspraak wordt de concept-visie voorgelegd aan de raad voor een kaderstellend besluit. Mocht de raad het kader vaststellen dan kunnen de verschillende deelplannen apart worden uitgewerkt en aangevraagd.