Politie Gelderland-Zuid

Drie jongens bekennen tasjesroof bejaarde vrouw

Druten, 14-06-2007 o De politie heeft in Druten drie minderjarige jongens aangehouden, die verdacht worden van het beroven van een 73-jarige mevrouw op 13 februari, op een begraafplaats. De verdachten hebben ieder hun aandeel in de beroving bekend.

Op 13 februari werd de oudere dame op de begraafplaats van haar tas beroofd. Daarbij kwam de vrouw ten val en raakte lichtgewond Na de heeft de vrouw met diverse omstanders geprobeerd de daders te achterhalen. Een getuige die toevallig met haar auto daar reed, zag de jongens rennen en ging hen achterna. Hierop gooiden de jongens het tasje weg. Dit is direct daarna terugbezorgd bij de eigenaresse.

Politieonderzoek De politie startte direct een buurtonderzoek en riep getuigen op zich te melden.

Sinds die tijd heeft de recherche meerdere personen gesproken die de recherche verder konden helpen. Dit leidde deze week uiteindelijk tot de aanhouding van deze drie minderjarigen, alledrie afkomstig uit de gemeente West Maas en Waal. Alle drie zitten voorlopig vast. Een vierde minderjarige verdachte (ook 15 jaar) wordt ook verhoord; hij zit al vast op verdenking van andere feiten. (01)

Laatst gewijzigd 14-06-2007 16:13 | © Politie Gelderland-Zuid |