FNV opnieuw blij met ambities, maar mist bouwstenen

14.06.2007 / 16:18 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Fnv

Fnv

FNV opnieuw blij met ambities kabinet, maar mist concrete bouwstenen

Het beleidsprogramma van het kabinet bevat veel positieve punten. Maar op het gebied van de arbeidsparticipatie eindigen de ambitieuze doelstellingen met een cliffhanger doordat de concrete bouwstenen ontbreken. Dat is de eerste reactie van Nederlands grootste vakcentrale FNV.

FNV-voorzitter Agnes Jongerius: "Goed dat het kabinet heeft gepraat met de samenleving, maar hadden best al een paar slagen kunnen slaan. Er had meer ingezeten. Het tweede deel van het kabinetsmotto 'Samen werken' had véél beter uit de verf kunnen komen."

Jongerius kijkt dan ook reikhalzend uit naar een uitnodiging voor de participatietop van kabinet en sociale partners. Je zou meer dan één miljoen vrouwen naar de arbeidsmarkt kunnen halen, als je het maar een beetje slim aanpakt. We hebben een plan om honderdduizenden mensen aan het werk te helpen. We staan te popelen om daar verdere invulling aan te geven.'

De FNV-voorzitter is blij dat het kabinet het goede voorbeeld geeft door minstens een kwart van de topfuncties bij de overheid door vrouwen te laten invullen.

De FNV presenteerde twee maanden geleden samen met CNV en MHP een Zevenpuntenplan. Kern daarvan is dat de groeiende economie grote kansen biedt voor de honderdduizenden die nu staan te trappelen om mee te doen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om vrouwen, allochtonen, oudere werklozen en WAO'ers. De FNV doet voorstellen om in een gezamenlijke inspanning met werkgevers en kabinet tussen nu en 2025 honderdduizenden mensen extra aan het werk te helpen.

Het zevenpuntenplan van de vakbeweging staat op www.iedereenmeedoen.nl

Meer informatie:
FNV Voorlichting, Richard Gielen 020 5816 555 / 0653412533